Na respiratorima 170 ljudi, najviše od početka epidemije

jul 14 2020

U  poslednja 24 časa od korona virusa u Srbiji je život izgubilo 13 ljudi. Virus je potvrđen kod  344 osobe. Od početka epidemije borbu sa koronom izgubilo je 418 pacijenata.

Od poslednjeg preseka, u našoj zemlji je na korona virus je testirano 8.659 osoba. Na respiratoru se trenutno nalazi  je 170 pacijenata, što je najveći broj od kada je u Srbiji proglašena epidemija.

Direkor Infektivne klinike i član kriznog štaba dr Goran Stevanović istakao je da je među obolelima najviše ljudi  starosti između 30 i 50 godina.infografik covid19 14jul

Izvor: Beta.rs

Doktorka Darija Kisić Tepavčević je potvrdila  da najviše  obolevaju oni koji su bi najmanje primenjivali preporučene preventivne mere i koji su bili najizloženiji virusu.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je na građane da ne idu u masu, da izbegavaju zatvorene prostore, da nose maske i drže distancu.

Porast broja pacijenata evidentiran je i u COVID ambulantama u Nišu.

Tokom  prethodnog dana lekari niškog Doma zdravlja obavili su 576 pregleda, 120 rentgenskih snimaka i gotovo 300 laboratorijskih analiza u okviru trijažnog kovid centra, saopšteno je iz ove ustanove.

U Novom Pazaru, prema rečima nadležnih, situacija je ozbiljna ali mirna. U ovom gradu danas je Dan žalosti, zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginula tri mladića i smrti brojnih Novopazaraca od koronavirusa u poslednjih nekoliko nedelja. 

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim