U Srbiji rekord od 512 novozaraženih, za sada nema uvođenja novih mera

oktobar 22 2020

Prema poslednjem preseku korona virusom u Srbiji je zaraženo još 512 osoba, što je najveći broj potvrđenih slučajeva u toku 24 časa od  početka epidemije.

Jedan pacijent je preminuo od kovida-19. U zemlji je zbog korone 490 hospitalizovanih pacijenata, dok se 27 nalazi na respiratorima.

Zbog rekordnog broja inficiranih, održana je vanredna sednica Kriznog štaba, ali za sada nema uvođenja novih mera. Imunolog dr Srđa Janković izjavio je nakon sednice  da za sada nema novih, ali postojeće mere  moraju da se sprovode dosledno i rigorozno.

Što se ulaska u Srbiju tiče, za sada se ne uvodi obavezan PCR test, rekao je Janković i naglasio da nema potrebe da škole prelaze isključivo na onlajn nastavu.Beta covid 19 21oktobar

Epidemiološku situaciju u Srbiji opisao je  kao preteću, ali se nada da će situacija moći da se popravi poštovanjem aktuelnih propisa. Prema njegovim rečima, Krizni štab je doneo odluku da se uvedu brzi antigenski testovi, tamo gde je odgovarajući indikovani test.

Lekari Kliničkog centra u Nišu kažu da trenutno nema opasnosti od naglog prijema pacijenata, ali upozoravaju da se situacija komplikuje i apeluju da se mere poštuju. Spremni su, tvrde, da zbrinu i više od 800 kovid pacijenata, koliko ih je u više objekata ove zdravstvene ustanove bilo na maksimumu prvog talasa epidemije. U Kliničkom centru Niš trenutno se leče 43 pacijenta sa sumnjom na kovid ili potvrđenom infekcijom. U poslednja 24 sata, jedan pacijent ove klinike je i preminuo.

Od početka epidemije koronavirus je u Srbiji registrovan kod 37.120 osoba, zabeležen je 781 smrtni slučaj, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim