Otvorena televizija

Doljevac 6

„Kada je u pitanju antenatalna zaštita žena, odnosno zaštita žena od početka trudnoće do porodjaja, buduće mame sa područja opštine Doljevac mogu da u ovdašnjem Domu zdravlja dobiju sve osnovne usluge – ginekološke i ultrazvučne preglede, kardiotokografiju (CTG), laboratorijske analize, polivalentnu patronažnu službu i stomatologiju. Dodatne dijagnostičke metode, poput briseva i skrining testova, buduće mame rade u Nišu“, rekao je za Medijski istraživački centar ginekolog Dispanzera za zaštitu žena u Domu zdravlja u Doljevcu Siniša Perić.

Dom porodice Arsić iz Doljevca, Vladice (47) i  Marije (28) i njihove dece Vasilije (4,5 godina), Angeline (1,5) i Georgine (7 meseci), marta naredne godine biće bogatiji za još dve bebe. Marija je sada u petom mesecu trudoće, a pregledi su pokazali da će Vasilija, Angelina i Georgina na proleće dobiti dve sestrice.

Pijaca u doljevačkom naselju Pukovac, jedna od najvećih u jugoistočnoj Srbiji, dobila je nov izgled zahvaljujući sredstvima koje su Evropska unija (EU) i Vlada Švajcarske obezbedile preko razvojnog programa Evropski PROGRES. Iako pijaca u Pukovcu postoji još od 1936. godine, sada su uslovi za njen rad višestruko unapređeni.

Kompanija "Leoni" poklonila je Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Doljevcu školski nameštaj vredan preko 10.000 evra, a predstavnici kompanije uručili su djacima prvacima te škole komplete sa školskim priborom.

Zvezdan Nešić (47) i njegova supruga Isidora Radovanović Nešić (39) jedan su od malobrojnih bračnih parova u doljevačkom selu Belotincu koji se mogu pohvaliti kućom "punom" dece.  Isidora i Zvezdan  su roditelji Nikoline (9), Martine (5) i Djordja (devet meseci).

Ne možete da povećate natalitet ukoliko ne uposlite roditelje. Natalitet i zapošljavanje su povezani, a opština Doljevac je na dobrom putu da uposli sve svoje stanovnike koji hoće da rade, izjavio je za Medijski istraživački centar Goran Ljubić Medjarac.

skola otv

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

komesarijat-za-izbeglice logoo mirc

Pescanik XXZ