U CZKD predstava o odnosu gradjana Srbije prema izbeglicama beta.rs

U CZKD predstava o odnosu gradjana Srbije prema izbeglicama

novembar 23 2017

U Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD) u petak i subotu biće izvedena predstava "The Game" (Igra) koja se bavi aktuelnom izbegličkom krizom i pokušava da osvetli odnos gradjana prema izbeglicama koje, bežeći od rata, prolaze kroz Srbiju.

Šestoro mladih koji žive u istom beogradskom naselju, kreće u kafić kako bi pratili finale Evropskog prvenstva u košarci, i u parku, slučajno, nailaze na sukob policije i izbeglica.

Dramski komad pokazuje kako porodično okruženje, društvo, predrasude, pa i razni mediji, utiču na svest mladih i formiraju njihovo mišljenje o izbeglicama i njihovoj situaciji, a da sa tim ljudima nisu imali nikakav direktan kontakt. To neznanje izvor je mnogih nesporazuma i sukoba medju njima.

CZKD  je naveo da je predstava rezultat procesa koji se sastojao od predavanja, diskusija o izbegličkoj krizi, dramskog istraživanja te teme, kao i razgovora i zajedničkih aktivnosti sa izbeglicama koje borave u nekim od prihvatnih centara u Srbiji.

Za potrebe predstave intervjuisane su izbeglice koje su prošle kroz Srbiju.Reditelj predstave je Filip Čolović, a autor teksta  Marko Popović.

U predstavi igraju Aleksandra Andjelković, Donatella Holland, Eldar Zubčević, Danijela Radonjić, Relja Janković, Uros Savić Kain.Ulaz je slobodan, ali je rezervacija karata (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.) obavezna zbog ograničenog broja mesta za sedenje.

Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Stavovi izneti na ovoj web stranici ne izražavaju nužno stavove Evropske unije

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim