Radionica o javnom nastupu

maj 26 2018

U okviru projekta "Saznaj i izrazi se" jedna u nizu radionica koje Medijski istraživački centar sprovodi u Centrima za migrante u Dimitrovgradu, Pirotu i Beloj Palanci bila je posvećena javnom nastupu. 

 Kako odgovarati na novinarska pitanja, šta je važno reći novinarima, kako putem medija zagovarati za sebe, izbeglice koje su smeštene u Dimitrovgradu vežbale su sa novinarima MICa u okviru radionice o javnom nastupu. 

radionica migranti javninastup 1

Polaznicima  je izazov za javni nastup bila televizijska ekipa Al jazeera Balkans koja je ovom prilikom i napravila prilog o radionicama koje MIC sprovodi.

Pored izbeglica, već drugi put na radionici MICa prisutan je bio i mladi fotograf iz Dimitrovgrada Stefan Pavić (19) koji mesecima fotografiše portrete izbeglica koje se nalaze u njegovom gradu. Stefan kaže da voli da se druži sa svojim vršnjacima koji su se tu našli i usput da svojim fotografijama ispriča njihove priče. 

radionica migranti javninastup 5

Projekat "Saznaj i izrazi se" trajaće do kraja maja, a tokom projekta izbeglice iz tri grada na jugu i istoku Srbije naučile su osnove novinarstva, fotografije, prednost korišćenja društvenih mreža i javnog nastupa u cilju zagovaranja za sebe. 

Piše: Jelena Đukić Pejić

disclaimer KIRS 2

 

Anketa o interesima za medijsko izvještavanje o društveno-odgovornim temama

U cilju dobijanja saznanja za web medije koji se bave tzv. pitanjima društvene odgovornosti kao i dobijanja sugestija za medijsku komunikaciju za aktivističke NVO organizacije koje se bave ljudskim pravima i demokratskim vrijednostima, molimo vas da popunite anketu o medijskim i tematskim preferencama. Vaši odgovori će pomoći da medijski portali UDAR iz Sarajeva i Medijski istraživački centar iz Niša dobiju sugestije kako da unaprijede svoje izvještavanje. Anketa će vam uzeti od 6 do 10 minuta vremana. Vaše odgovore izuzetno cijenimo.

Anketa >>

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim