Opština Medijana proslavila slavu i nagradila najuhumanije gradjane

oktobar 27 2016

Sečenjem slavskog kolača u Hramu cara Konstantina i carice Jelene, dodelom zahvalnica, blagodarnice i nagrade „Dukat „Medijane“ Gradska opština Medijana proslavila je danas slavu Sveta Petka.

„Dukat Medijane“, najveće priznanje najveće niške gradske opštine ove godine pripalo je humanitarki Marini Adamović, vatrogascu Miroslavu Djurdjanoviću i studentu Mašinskog fakulteta Jovanu Miliću.

medijana1

Predsednik GO Medijana Milan Krstić  istakao je da „Dukat Medijane“ predstavlja znak zahvalnosti za  dobrotu, plemenitost i humanost koju su ove Nišlije pokazale.

„Iako u invalidskim kolicima Marina Adamović  prikuplja novac za siromašnu decu. Miroslav Djrudjanović nagradu je zaslužio dugogodišnjim požrtvovanjem na radnom mestu i rizikovanje svog, zarad života drugih. Jovan Milić je student  koji svoju mladosti ugrađuje u bolji život siromašnih“, obrazložio je Krstić izbor nagradjenih.

medijana2

Blagodarnica, takodje značajno priznanje GO Medijana, ovom prilikom uručeno je arhitekti Ivanu Rediju.

Predsednik opštine Medijana  istakao  je da je Redi čoveku koji spaja Niš sa Evropom, briše granice država i vraća praksu dobrotvornog bala.

Slavski kolač na slavi opštine Medijana presekao  je Episkop raško-prizrenski Teodosije, administrator Niške eparhije. u prisustvu velikog broja zvanica.

medijana5

Sveštenici Hrama cara Konstantina i carice Jelene, predvodjeni episokopom Teodosijem ovom prikom osveštali su zvono koje je Hramu darivao Nišlija Bogoljub Mladenović.

Tekst je deo projekta „Stari su naša briga i obaveza„ koji je podržan od strane Gradske opštine Medijana u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2016.

Piše: Biljana Ljubisavljević

Foto: Saša Đorđević

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim