Mali basketaši priredjuju veliko uživanje u Beloj Palanci

novembar 30 -0001

Tradicionalni turnir u uličnom basket ’’Streetball Bela Palanka 2017’’ koji je  počeo  28.jula  u centru Bele Palanke ulazi u samu završnicu. Poufinalne utakmice uličnog basketa u svim kategorijama biće odigrane večeras, a utakmice za treće mesto i finalne utakmice  sutra (4.avgusta).

Turnir je okupio 31 ekipu iz Pirota, Babušnice i Bele Palanke, a  takmičenje se odvija u pet kategorija: u konkurenciji pionira, pionirki, kadeta, juniora i seniora. Organizator je za najbolje na turniru obezbedio diplome, medalje i novčane nagrade. Svi učesnici uličnog basketa dobiće zahvalnice i majice a biće proglašen i najbolji igrač na turniru.

Predstavnici organizatora turnira, Košarkaškog kluba ‘’Mladost’’ i Sportskog centra ‘’Banjica’’,  i predstavnici pokrovitelja, opštine Bela Palanka, istakli su da po prvi put ove godine u uličnom basketu učestvuje veliki broj dece.

streetball belap 2

“Mladje selekcije čine 26 ekipa i to u kategoriji pionira  šest ekipa, kod pionirki pet ekipa, u konkurenciji kadeta devet ekipa i u juniorskoj konkurenciji igra šest ekipa. U seniorskoj kategoriji nastupa pet ekipa. Ova činjenica predstavlja dokaz da veliki broj dece u Beloj Palanci trenira košarku. To je  veliki uspeh lokalne opštine koja puno ulaže u razvoj sporta. Izgradnjom sportske hale danas oko 500 dece trenira neki od sportova. Treninzi u sportskoj hali su besplatni za svu decu kao i za selekcije Košarkaškog kluba ’’Mladost’’, podsetili su u opštini Bela Palanka.

U belopalanačkoj opštini podsećaju da je prvi turnir u uličnom basketu održan u Beloj Palanci 2001. godine, dok je tracija organizovanog igranja košarke duža od četiri decenije, odnosno započinje 1972. godine osnivanjem KK ’’Mladost’’. Danas u okviru kluba postoji šest selekcija koje broje oko 120 članova: prvi tim, juniori, kadeti, pioniri, pionirke, mlađi pioniri i mini basket.

Prvi tim igra u Prvoj regionalnoj ligi Istok, dok su kadeti (dečaci rodjeni 2000- i 2001. godine)  prvaci regiona istočne Srbije . Kadeti su ove godine boravili na međunarodnom košarkaškom kampu “Rudnik” gde su od 180 učesnika bili na prvom mestu po osvojenim medaljama i  nagradama. Osvojili su 24 medalje i tri pehara za najboljeg igrača.
         

Piše: B.Ljubisavljević

Radionice

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim