Veliko interesovanje za uživanje u Doljevačkom akva parku Foto: S. Djordjević

Veliko interesovanje za uživanje u Doljevačkom akva parku

avgust 04 2017

Sa akva parkom u Doljevcu, građani Niša, Leskovca i Prokuplja dobili su novo mesto da se rashlade u letnjim danima. Sa različitim sadržajima za svačiji ugođaj, akva park se ipak najviše dopada najmlađima.

Vodeni tobogani, dečiji bazeni sa gumenom loptom iz kojih kao gejzir izvire voda, tzv. prelivni bazen u kome se stvaraju veštački talasi i mnogi drugi sadržaji, decu i njihove roditelje su najviše obradovali.

akva park doljevac 9

Najnovija atrakcija upravo završena je ostrvo u bazenu - 650 kvadrata vodene površene i oko 900 kubika vode, a ostrvo u sredini ima 120 kvadrata i na njemu se nalaze ležaljke sa baldahinima i slapište iz koga izvire voda. Sve to izazvalo je pravo oduševljenje posetilaca koji su u Doljevcu našli mesto za uživanje.

akva park doljevac 2

Ovaj akva park kompletno je finansiran iz budžeta opštine Doljevac sa 80 miliona dinara, kaže predsednik Opštine Goran Ljubić Međarac.

“Jako se lepo osećam kad vidim ovu našu omladinu da ovde provodi vreme, jer velika većina ovde sebi ne može da omogući odlazak na more. Mi smo u početku napravili grešku pa smo ulazak na bazen naplaćivali 350 dinara. Odlučili smo da to ipak spustimo na 300 dinara, jer naši ljudi ipak nisu u mogućnosti da izdvoje više, pa ćemo projektovani budžet nadomestiti kvantitetom. Jako sam ponosan na ovu investiciju”, kaže predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić.

akva park doljevac 6

Projekcija je da ove godine akva park poseti 120 000 ljudi, a naredne 150 000. Tome će sigurno doprineti i novi sadržaji koji će biti gotovi za narednu godinu.

“Naredne godine ćemo završiti spa centar, a vodu bazena sa ostrvom ćemo dogrevati na solarnu energiju”, objašnjava Ljubić.

akva park doljevac 1

Akva park se nalazi uz auto-put pa je usput mnogima koji prođu tuda, a osim pojedinačnih karata po ceni od 300 dinara, moguće je kupiti i mesečne ili sezonske ulaznice.

Piše: Jelena Đukić Pejić

Foto: Saša Đorđević

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim