„Leoni“ donirao školi u Doljevcu školski nameštaj vredan 10.000 evra

septembar 02 2017

Kompanija "Leoni" poklonila je Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Doljevcu školski nameštaj vredan preko 10.000 evra, a predstavnici kompanije uručili su djacima prvacima te škole komplete sa školskim priborom.

Direktor fabrike "Leoni" u Malošištu  Milan Manić je izjavio da je zahvaljujući donaciji kompanije "Leoni" novim školskim klupama, stolicama i tablama opremljeno 12 učionica škole "Vuk Karadžić" u Doljevcu, Malošištu, Pukovcu i Belotincu.
„“Leoni" pomaže aktivno društvenu zajednicu. Od 2009. godine do danas kompanija je donirala u humanitarne svrhe oko 200.000 evra. Najveći deo donacije bila je pomoć za vrtiće, škole, zdravstvene ustanove i pomoć deci sa smetnjama u razvoju ", izjavio je Manić prilikom posete škole u Doljevcu.

skola divac 3

                                                                                        Milan Manić

Direktor OŠ "Vuk Karadžić" u Doljevcu Goran Ilić je podsetio da je ta škola sa 1.500 učenika u 14 školskih objekata jedna od najvećih u Srbiji, a zahaljujući donaciji "Leonija" zamenjen je školski nameštaj u petini učionica.

„Nadamo se daljoj uspešnoj saradnji sa kompanijom „Leoni“ izmedju ostalog i zbog toga što veliki broj roditelja dece koja pohadjaju školu „Vuk Karadžić“ radi  u „Leoniju“. Školi je potreban svakako i dalje nov školski nameštaj ali će prioritet biti pre svega nabavka računara i opremanje kabineta za informatiku, pošto se taj predmet uvodi kao obavezni izborni predmet“, rekao je Ilić.

On je istakao da na području opštine Doljevac, za razliku od ostalih opština u ovom delu Srbije nije izražen problem smanjenja broja učenika. Prema njegovim rečima, broj djak u školi „Vuk Karadžić“ je već duže vreme na istom nivou i kreće se izmedju 1.400 i 1.500.

skola divac 2

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić naglasio je ovom prilikom da će donacija 144 školske klupe, 288 stolica i 12 pametnih tabli  obezbediti bolje uslove rada u školi i omogućiti prvacima lakši početak školovanja.

„Zahvaljujući angažovanju opštine i otvaranju pogodna kompanije „Leoni“ u Malošištu, nemamo odliv i smanjenje broja stanovništva. Opština Doljevac ima nešto više od 19.500 stanvnika i značajno manji procenat nezaposlenih u odnosu na druge opštine. "Leoni" će uskoro uposliti još 210 radnika, a već naredne nedelje u Pukovac dolazi   švajcarska kompanija  koja će graditi pogon površine 10.000 kvadrata“, izjavio je Ljubić.

Kompanija "Leoni" kako je ovom prilikom istaknuto u svom pogonu u Malošištu upošljava skoro 3.000 radnika.

Ljubić je naglasio da opština pomaže porodicama sa decom i podstiče natalitet različitim merama, kao što je besplatni prevoz do škole.

„Pored toga što iz sopstvenog budžeta plaća prevoz učenika, opština isplaćuje svim nezaposlenim majkama 10.000 dinara za sve vreme trudnoće i 12 meseci nakon porodjaja. Svake godine obezbedjujemo pomoć za prvake i ove godine ta pomoć iznosi 5.000 dinara, a dobiće je oko 150 učenika“, istakao je Ljubić.

Roditelji dece koja su ovog 1. septembra sela krenula u školu „Vuk Karadžić“ u Doljevcu istakli su da im mnogo znači to što će njihova deca sesti u nove školske klupe i u učionice u kojima je nedavno postavljena nova stolarija.                    

Autor Biljana Ljubisavljević

Tekst je deo projekta „Decu ne donose rode“ koji sufinansira opština Doljevac sredsvima iz sopstvenog budžeta. Projekat ima za cilj povećanje nataliteta na području opštine Doljevac

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim