Belopalančani Milica i Darko ostvarili svoj san – dobili troje dece Foto: S. Djordjević

Belopalančani Milica i Darko ostvarili svoj san – dobili troje dece

septembar 09 2017

Porodica sa troje dece bila je životna želja Milice Suvajdžić (39) i Darka Mladenović (35) iz Bele Palanke još pre nego što su se upoznali i započeli zajednički život. Za proteklih deset godina uspeli su da ostvare svoj san i postanu roditelji Lane (9), Une (6) i Matije (3).

Darko je zaposlen kao vojnik po ugovoru, ali kućni budžet dopunjuje svirajući harmoniku, a Milica je nedavno pronašla posao u jednoj belopalanačkoj kafani.

porodica suvajdzic 4

Oboje kažu da bi se odlučili za troje dece i kada ne bi imali posla, jer kako ističu, nema veće sreće od one kada udjete u kuću a dečica vam pritrče i zagrle vas.

“Mislim da su deca svrha života i odlučio bih se za tri deteta i da ne radim. Borio bih se kako znam i umem samo da za njih obezbedim sve što im treba, istakao je Mladenović za Medijski istraživački centar.

porodica suvajdzic 2

Mladenović kaže da  na žalost, ne misle svi kao on, i da samo u par ulica u delu Bele Palanke u kome živi njegova porodica ima oko 200 momaka kojima je vreme za ženidbu.

“Za to što se ne žene mnogi navode kao razlog novac, mada mislim da to nije presudno. Morate da budete rešeni da imate porodicu. Nije lako, bilo je situacija kada se zamislim, zabrinem kako ćemo dalje, ali onda se ukaže prilika da zaradim i idemo dalje. Za svoju decu se borim i ništa mi nije teško. Uspeli smo sa suprugom u proteklih deset godina da podignemo troje dece, ali i da sredimo sprat u kući i kupimo automobil”, kazao je Mladenović.

porodica suvajdzic 5

On je istakao da je Bela Palanka sasvim dobro mesto za život jer ima sve ono što je potrebno jednoj porodici  – vrtić, školu, Dom zdravlja, uz to je i mirno mesto u kojem deca bezbedno odrastaju.

“Nadamo se da će uskoro biti otvorena i jedna  fabrika koja bi zaposlila veći broj mladih. To je ono što Beloj Palanci sada nedostaje a što bi sigurno uticalo da bude još bolje mesto za život. To bi uticalo svakako i na natalitet, ali smatram da bi za povećanje nataliteta  bilo najvažnije da se omogući ženama koje rode troje dece da pimaju nadoknadu sve do odlaska u penziju. Mislim da bi se mnoge porodice tada odlučile za treće dete”, izjavio je Mladenović.

Njegova supruga Milica objašnjava da je oduvek želela da rodi tri deteta jer je i sama treće dete.

porodica suvajdzic 3

“Većina naših prijatelja smatrala je da smo se odlučili za treće dete zato što smo imali dve devojčice, ali nije tako. Volim decu i nije mi teško da brinem o njima, čak mi je čudno kada se ljudi koji imaju jedno dete žale da im je teško. Pre rodjenja dece sam radila u rodnom Vrbasu, i odnedavno ponovo radim, ali uspevam da sve stingem i po kući i oko dece. Kada suprug nije na terenu sa vojskom velika mi je pomoć u kući, a kad nije tu onda se nekako snalazim sama. Deca su dobra ali su još mala da bi mi pomogala oko kućnih poslova”, kazala je Suvajdžić.

Ona kaže da najtoplije preporučuje svim roditeljima koji imaju jedno dete da se obavezno odluče za rodjenje još najmanje jednog deteta jer “kad ima za jedno ima i za dvoje”.                   

Piše: Biljana Ljubisavljević

Foto: Saša Đorđević

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim