Otvorena televizija

"Zajedno protiv nasilja"

novembar 20 2017

Tokom kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", Medijski istraživački centar će kroz projekat "Zajedno protiv nasilja" doprineti kampanji medijskim prilozima o zaštiti starijih žena od nasilja u porodici.

SRB

Zajedno sa partnerima na projektu, Ženskim razvojnim centrom iz Niša, MIC će putem tribine i multimedijalnih priloga skrenuti pažnju javnosti na probleme koje imaju starije žene kroz razgovore sa predstavnicima svih nadležnih službi, civilnog sektora i stručnjacima iz oblasti medicine, psihologije, sociologije i prava. Prema aktuelnim podacima, u Nišu živi skoro 112.000 žena od čega je oko 32 i po hiljade starije od 60 godina, što je 29% od ukupnog broja. Statistike pokazuju da čak 20% nasilja nad ženama se odnosi na upravo ovu populaciju. 

Zbog ovakve statistike, MIC i Ženski razvojni centar žele da ukažu na probleme starijih žena koje trpe nasilje. Projekat "Zajedno protiv nasilja" sprovodi se u okviru zajedničkog projekta Ujedinjenih nacija i Vlade Republike Srbije "Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama u Srbiji II", koji podržava Vlada Švedske.

Podsetimo, Kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" je globalna svetska kampanja koju obeležava 1.700 organizacija u preko 100 svetskih država. Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava. U međuvremenu se obeležava 01. decembar, Svetski dan borbe protiv AIDS-a, zatim 03. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i 06. decembar, Godišnjica Montrealskog masakra.

UNDP disclaimer

skola otv

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

komesarijat-za-izbeglice logoo mirc

Pescanik XXZ