Nemanja Tadić

septembar 16 2014

Na nedavno održanom prvenstvu Srbije za osobe sa invaliditetom u Beogradu, Nemanja Tadić iz Niša, osvojio je dve medalje i tako postao najuspešniji takmičar Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin“ u Nišu.

Nemanja se takmičio u dve kategorije i u diciplini 50 metara osvojio zlato, a u disciplini na 100 metara srebrnu medalju i tako postao šampion i visešapion države u svojoj takmičarskoj kategoriji.I to nije sve.Prema rečima njegovog trenera i potpredsednika kluba „Delfin“ dr Marka Aleksandrovića, Nemanja je „zapao“ za oko mnogim trenerima koji su u njemu videli potencijal za paraolimpijske igre koje se 2016.godine održavaju u Rio de Žaneiru.Inače članovi ovog kluba su na pomenutom takmičenju osvojili pet medalja.Nemanji su se pridružili Bojan Stamenković (33) koji je osvojio dva srebra i Mladen Petković(21) koji se sa takmičenja vratio sa bronzanom medaljom.

-Član kluba „Delfin“ postao sam malo posle njegovog osnivanja 2009. godine i od tada se i bavim plivanjem – kaže Nemanja koji je, inače, učenik Ekonomske škole u Nišu. – Sa intenzivnim treninzima sam počeo kada smo odlučili da odemo na takmičenje, a pred sam odlazak za Beograd intenzivno sam trenirao pet puta nedeljno.

Nemanji plivanje i treniranje ne pada teško.Kaže da je posle dolaska na bazen i plivanja sve nekako drugačije.Podršku u tome ima i u porodici sa kojom je preprodio ne mali broj teških trenutaka zbog svoje bolesti, ali je njegova čelična volja pobedila.Da mu volje ne manjka potvrdjuje i njegov trener dr Marko Aleksandrović.

-To pokazuje svakodnevno – kaže dr Aleksanrović. – Nemanja je iz sela Čokot i da bi došao u Niš mora prvo da prepešači do autobusa kilometr i po.I pored toga redovna je učenik u školi, a redovno dolazi i na treninge bez obzira koliko puta se nedeljno oni održavali.Prezadovoljan sam njehovim odnosom prema obavezama koje ima, a kada se radi o plivanju izuzetno je brzo napredovao zahvaljujući pre svega svom talentu.

Nemanja je dobio mogućnost da u Beogradu trenira sa najboljim paraolimpijcima, a ima i velike šanse da, uz ozbiljan rad, ode i na paraolimpijske igre koje se 2016. godine održavaju u Rio de Žaneiru.Ali, otom potom, daleko je to da o tome već sada razmišljamo.


 Zadovoljan je svojim uspehom i Nemanja.Rezultate koje je postigao na takmičenju obradovali su i njegovu porodicu, posebno mlađeg brata Nebojšu.
     -Bilo je ovo moje prvo takmičenje.Vatreno krštenje koje mi je donelo i dve medalje na koje sam ponosan.Pomalo sam zbunjen interesovanjem javnosti za naš rad.Odjednom smo svi u centru pažanje, ali i to će proći.Sada već krećemo sa novim pripremama za novo takmičenje i nadam se da ću opravdati očekivanja svojih trenera koji su uvek sa nama i nesebično nam pomažu pa je uspeh koji mi postignemo koliko naš, toliko i njihov – kaže mladi Nemanja i dodaje:
   – Jaka volja je ključ svega i kada ste odlučni svaki cilj može da se ostvari – zaključuje Nemanja.

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim