Proslavljeni košarkaši u poseti ustanovi „Mara“

februar 18 2018

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Dejan Tomašević i košarkašica i ambasadorka Fibe, Nataša Kovačević posetili su Ustanovu socijalne zaštite „Mara“, u okviru aktivnosti KSS-a tokom trajanja „Kupa Radivoja Koraća“.

Tomašević je korisnicima ove ustanove podelio poklone, a oni su kroz pesmu i ples pozdravili prisutne.

„Drago mi je da sam video neka lica koja su bila i prošle godine ovde. Apelujem na čelnike Grada Niša da porazgovaraju sa ljudima koji vode ovakve ustanove. Da ih saslušaju i da uvaže ono što im kažu. Nije mi drago što se ništa nije promenilo i što ovakve ustanove nemaju nekakav boljitak i nažalost su prepušteni sami sebi. Oni ne traže mnogo. Ova deca pre svega traže pažnju, posvećenost, ljubav“, kaže Tomašević.

DejanTomasevic Mara 3

Korisnici ustanove „Mara“ drugog dana „Kupa Radivoja Koraća“, prisustvovali su i četvrtfinalnim utakmnicama. Druženje sa proslavljenim sportistima, kako kaže menadžer ove ustanove Miloš Otašević, njima mnogo znači, jer su i oni sami druželjubivi i to im pomaže da se ne osećaju usamljeno.

DejanTomasevic Mara 2

„Ovo je ustanova otvorenog srca. Nama stalno dolaze ljudi željni da se malo podruže i da pomognu ovoj deci koja svaki dolazak proprate sa velikim oduševljenjem. Dolazak košarkaških legendi im u svakom slučaju znači mnogo. Ne samo za njih, nego i za nas zaposlene i za roditelje te dece“.

Inače, i sami korisnici se bave sportom, jer im, kako kaže Otašević „fizička aktivnost produžuje život“. Redovno učestvuju na sportskim susretima sličnih centara Jugoistočne Srbije i osvajaju nagrade. Ustanova „Mara“ postoji dvadeset tri godine i ima osamdesetak korisnika.

Piše: Milena Tasić

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim