Besplatni letovi za mlade u okviru projekta „Biću pilot“

septembar 29 2022

Aero-klub „Vazduhoplovci Niša“ poziva mlade da učestvuju u projektu „Biću pilot“ u okviru koga će zainteresovanim momcima i devojkama biti obezbeđeni besplatni letovi motornom jedrilicom kao i uvodna nastava o pozivu pilota.

Projekat „Biću pilot“ se realizuje uz podršku Ministarstva odbrane za 40 kandidata životne dobi od16-18 godina. U Aero-klubu „Vazduhoplovci Niša“ očekuju da će se polaznici, nakon obuke koju će sprovesti civilni i vojni piloti, lakše opredeljivati za poziv pilota.

Letovi motornom jedrilicom, će se odvijati na aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu ili na aerodromu Blace, u periodu od 16.10 do 20.11.2022. u zavisnosti vremenskih uslova, uslova vazdušnog saobraćaja i mogućnosti kandidata. Trajanje leta je 60 minuta, a u ovom segmentu kandidat će biti u potpunosti aktivan učesnik. Trajanje teoretske nastave je ukupno pet nastavnih časova u jednom danu, vikendom. Realizacija leta sa pripremama i analizom je takođe vikendom, stoji u saopštenju kluba.

Zainteresovani se mogu prijaviti najkasnije do 07.10.2022. putem linka – https://bit.ly/3dQDARS a za sve dodatne informacije mogu se obratiti putem mejla na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim