“Ambasador” naredne godine u novom ruhu Foto: S. Djordjević

“Ambasador” naredne godine u novom ruhu

jun 23 2017

Hotel „Ambasador“ , jedan od simbola grada Niša,  biće kompletno rekonstruisan do početka naredne godine, a marta naredne godine trebalo bi da primi prve goste.

Rekonstrukcija je krenula prošlog meseca i koštaće preko dva i po miliona evra, izjavio je za Medijski istraživački centar Ivan Spasić, direktor i vlasnik „ My place group”.

hotel ambasador zatoNis 22

“My place group” je juna prošle godine kupila Ambasador za nešto više od 97 miliona dinara, a u njegovu rekonstrukciju uložiće preko dva i po miliona evra.

„Rekonstrukcija i prvi pripremni radovi krenuli su prošlog meseca. Iz hotela je već iznet sav stari nameštaj, instalacije, sanitarije. U toku je rušenje pregradnih zidova jer će „Ambasador“ umesto nekadašanjih 150 soba imati ubuduće oko 70 soba i 12 apartmana“, izjavio je Spasić.

On je kazao da sobe koje je do sada imao “Ambasador” svojom kvadraturom nisu ispunjavale uslove ni za jednokrevetne sobe.

hotel ambasador zatoNis 5

Nove sobe, dodao je Spasić, imaće u proseku 34 kvadrata i biće savremeno opremljene. Apartmani će takodje biti opremljeni po svetskim standardima, a imaće od 55 do 80 kvadrata.

“Hotel će dobiti nove sadržaje poput konferencijske sale, spa centra i teretane. Konačno će biti rešen problem sa parkiranjem jer će u dvorištu biti izgradjen parking sa tridesetak mesta koji će moći da koriste isključivo gosti “Ambasadora” . Hotel će imati i tri restorana, a jedan od njih biće “Pleasure”. Zahvaljujući saradnji sa ljudima iz tog renomiranog restorana Nišlijama, kao i posetiocima iz zemlje i inostranstva pružićemo nešto savim novo u restoranskoj ponudi , rekao je Spasić.

Prema njegovim rečima spoljašnji izgled hotela takodje će biti promenjen. Biće postavljena nova fasada, novi aluminjumski okviri prozora, kao i novi prozori.

hotel ambasador zatoNis 27

“Rekonstrukcija će biti radjena tako da hotel dobije pet zvezdica, ali će po završetku radova biti doneta konačna odluka da li će imati pet ili četiri zvezdice. Kao i za hotel “My place”  ciljna grupa gostiju za “Ambasador” biće poslovni ljudi, sportski timovi i reprezentacije i visokubudžetne turističke grupe”, kazao je Spasić.

On  je izjavio da rekonstrukcija „Ambasadora“ nije krenula prošle godine kao što je to bilo planirano pošto  je dugo trajalo pribavljanje dozvole za adaptaciju.

„Dozvolu za adaptaciju moralo je da izda Ministarstvo gradjevine jer je hotel viši od 50 metara, tačnije ima 60 metara. Pre toga smo radili na dobijanju upotrebne dozvole, pošto  je „Ambasador“ punih 50 godina radio bez te dozvole“, kazao je Spasić.

Grad Niš, dodao je Spasić, posećuje sve veći broj turista, tako da se prošle godine povećao i broj gostiju u hotelu “My place” i to za sedam odsto u odnosu na 2015. godinu.

hotel myplace zatonis 3

“Sve manifestacije bez obzira da li se radi o sportskim ili kulturnim doprinose povećanju broja turista i boljem radu hotela i restorana. Što veći broj tih manifestacija znači i veći broj gostiju, veću potrošnju u gradu i više para u gradskoj kasi”, rekao je Spasić.

On je kazao da bi Turistička organizacija Niša mogla dodatno da promoviše kulturne manifestacije u gradu što bi mnogo značilo za povećanje broja turista i za popunjenost hotelskih i ugostiteljskih kapaciteta.                  

Piše: Biljana Ljubisavljević

Foto: Saša Đorđević

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim