Dogodine novi sjaj hotela „Ambasador“ i hotela „Park“

septembar 09 2017

Hotelski kapaciteti grada Niša naredne godine biće uvećani pošto će biti završena rekonstrukcija hotela "Ambasador" i hotela "Park", najavili su  vlasnici pomenuta dva objekta i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Oba hotela pripadala su svojevremeno preduzeću "Srbijaturist", ali su nakon neuspešne privatizacije te firme, godinama bili ruinirani i bez gostiju.

hotel ambasador obilazak 1

                                                          Radovi u hotelu Ambasador

Vlasnik i direktor "My place group", koja je novi vlasnik "Ambasadora", Ivan Spasić istakao je da će rekonstrukcija hotela biti završena do kraja aprila naredne godine, a već za maj je planirano otvaranje.

"Hotel će imati pet zvezdica, čak će imati i više bodova nego što je potrebno za dobijanje pet zvezdica. Ranije je imao preko 140 soba, a  sada će  imati 58 studija  od 34 kvadra, 10  apartmana od 50 kvadrata i dva predsednička apartmana površine 85 kvadrata“, rekao je Spasić.

hotel ambasador obilazak 4

                                                          Ivan Spasić

On je kazao da će se na poslednjem, 15. spratu hotela nalaziti konferencijska sala sa malim salonom, bilijar sala i terasa sa prelepim pogledom.

"U prizemlju će se nalaziti recepcija, lobi bar i aperitiv bar, a u mezaninu dva restorana sa terasom i velika kuhinja. Na drugom spratu biće konferencijska sala do stotinak ljudi sa salom za ketering. Hotel će imati spa centar sa teretanom i kozmetički salon sa dve sobe za masažu.  Imaće i svoj parking sa 35 mesta pošto smo u zaledju hotela otkupili plac od nešto više od sedam ari", rekao je Spasić.

On je istakao da hotel „Ambasador“ ima skoro 7.700 kvadrata, od kojih je 4.500 kvadrata smeštajni deo“, izjavio je Spasić.

Novi vlasnik hotela "Park" Andrija Radojičić rekao je da će tom objektu biti vraćen stari sjaj najverovatnije do kraja godine.

On je takodje najavio nove sadržaje u hotelu koji je izgradjen 1936. godine.

"Hotel će izmedju ostalog imati spa centar, kongresnu dvoranu, vidikovac i panoramski lift. Imaće izmedju četiri i pet zvezdica", kazao je Radojičić.

hotel ambasador obilazak 3

                                                          Gradonačelnik Darko Bulatović i Ivan Spasić obilaze radove u hotelu Ambasador

Rekonstrukcija oba hotela prema rečima njihovih vlasnika koštaće otprilike po pet miliona evra, a obezbediće otvaranje oko 200 radnih mesta.

Obilazeći gradilišta gradonačelnik Niša Darko Bulatović kazao je da su gradu potrebni novi hotelski kapaciteti jer je Niš regionalni centar tog dela Srbije.

Bulatović je podsetio da je lokalna vlast pomogla pri obezbedjivanju gradjevinske dozvole za hotel "Ambasador" pošto taj objekat nikada nije imao upotrebnu dozvolu za rad.

Piše: B.Ljubisavljević

Foto: Saša Đorđević

 

Anketa o interesima za medijsko izvještavanje o društveno-odgovornim temama

U cilju dobijanja saznanja za web medije koji se bave tzv. pitanjima društvene odgovornosti kao i dobijanja sugestija za medijsku komunikaciju za aktivističke NVO organizacije koje se bave ljudskim pravima i demokratskim vrijednostima, molimo vas da popunite anketu o medijskim i tematskim preferencama. Vaši odgovori će pomoći da medijski portali UDAR iz Sarajeva i Medijski istraživački centar iz Niša dobiju sugestije kako da unaprijede svoje izvještavanje. Anketa će vam uzeti od 6 do 10 minuta vremana. Vaše odgovore izuzetno cijenimo.

Anketa >>

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim