EU PRO predstavio u Nišu javni poziv „Unapredi poslovanje preduzeća“

jun 19 2019

Razvojni program EU PRO predstavio je u Nišu javni poziv „Unapredi poslovanje preduzeća“ čiji je cilj da doprinese konkurentnosti i održivosti poslovanja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionu Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

Menadžerka programa EU PRO Olivera Kostić istakla je da će Evropska unija (EU) će putem poziva „Unapredi poslovanje preduzeća“ sa ukupno 600.000 evra podržati projekte koji će pomoći da preduzeća i preduzetnici  unaprede proizvodne procese i kvalitet proizvoda i usluga, kao i da uvedu relevantne standarde i sprovedu aktivnosti usmerene ka širenju na nova tržišta.eu pro Nis info 4

„Javni poziv je otvoren za organizacije kojima je u prirodi da podržavaju rast preduzeća. Naše ciljne grupe su klasteri, poslovni inkubatori, poslovna udruženja, habovi, regionalne razvojne agencije,  naučno-tehnološki parkovi, privredne komore, kao i istraživačke i visokoškolske ustanove sa teritorije koju pokriva EU PRO program. Cilj poziva je unapredjenje konkurentnosti preduzeća, što znači da su krajnji korisnici ove aktivnosti preduzeća i preduzetnici“, izjavila je Kostić.eu pro Nis info 9

Prema njenim rečima, za realizaciju poziva „Unapredi poslovanje preduzeća“ opredeljeno ukupno 600.000 evra, s tim što se za projekte koje sprovode pojedinačne organizacije može biti izdvojeno do 30.000 evra, a za projekte koje realiziju dve ili više organizacija do 50.000 evra.

Kostić je dodala da je krajnji rok za prijavu projekta  na poziv „Unapredi poslovanje preduzeća“ 10. jul. Ona je dodala da je konkurencija velika jer mogućnost da se prijave imaju organizacije iz 99 lokalnih samouprava južno od Beograda.eu pro Nis info 7

„Ovo je jedan od poslednjih javnih poziva koji se sprovodi u okviru programa EU PRO pošto smo na sredini njegove implementacije. Preduzetnici i preduzeća mogu da očekuju da do kraja godine otvorimo još jedan poziv koji će biti direktno fokusiran na njih, poput javnog poziva koji smo ranije sprovodili za nabavku opreme koja će kao neposredni rezultat imati otvaranje novih radnih mesta“, izjavila je Kostić.

Medju organizacijama zainteresovanim za prijavu projekta na pomenuti javni poziv našli su se danas i Branko Krsmanović, predstavnik niškog Start-ap centra i predstavnica firme „Grin top inpeks“  Jelica Vujović.

Krsmanović je kazao da Start-ap centar ima ideju da uz podršku poziva EU PRO pruži podršku novim inovativnim kompanijama. eu pro Nis info 3

„Nameravamo da kroz kvalitetne edukacije na temu različitih novih tehnologija ispirišemo  mlade da formiraju novo preduzeće. Edukacijom bi bili obuhvaćeni ne samo mladi iz Niša koji žele da razviju sopstvene ideje, već mladi i iz regiona“, kazao je Krsmanović.

Jelica Vujović, predstavnica firme „Grin top inpeks“  izjavila je da ta firma namerava  da uz pomoć sredstava koje dodeljuje EU PRO okupi što veći broj poljoprivrednih proizvodjača i omogući im brendiranje proizvoda, kako bi njihovi proizvodi mogli da stignu do kupaca u Evropskoj uniji.

Na prezentaciji je istaknuto da je više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika i načinu konkurisanja dostupno na internet stranici programa EU PRO.

Piše: B.Ljubisavljević

Foto: S. Đorđević

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim