Детски карневал “PROЧKA” 2018 Pрилеп

februar 18 2018

На првиот ден на меѓународниот карневал Прочка 2018 низ центарот на Прилеп со своите креативни маски се претставија учениците од сите основни училишта од Општина Прилеп.

Главната манифестација ќе се случи во недела на 18 февруари, во 13 часот во центарот на Прилеп каде учество ќе земат групни и поединечни маски не само од нашиот град, туку и од републиката и од соседните земји.

 

 

 

6

7

8

 

Репортер и фото: Мартина Билјаровска

TEMPLEJT na makedonskomRES

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim