OTV Berane 68

Dokumentarni film "Berane moj grad" realizovala je produkcijska ekipa OTV Berane u okviru projekta "Formiranje neprofitabilnih lokalnih medija OPEN TV" koji se finansiraju iz IPA alokacije programa EuropeAid / 150147 / DH / ACT / PRAREG u okviru programa malih grantova "Zaštita slobode medija i slobode izražavanja na zapadnom Balkanu" koju implementira Hrvatsko novinarsko društvo kao dio regionalnog projekta Regionalna platforma za zagovaranje medijske slobode i sigurnosti medija u regionu zapadnog Balkana.

Ideje o otvaranju lokalnih, neprofitnih, TV stanica predstavljaju pravi okvir za informisanje građana o njihovim problemima i rješavanjima, o događajima koji obilježvaju njihove sredine i pojavama koje su njihov specifikum, zaključak je Okruglog stola koji je juče održan u Petnjici.

U organizaciji Nevladine organizacije “Spona” iz Berana u Petnjici će se održati Okrugli sto na temu: “Treba li nam lokalna TV? Kakva ona treba da bude?”. Okrugli sto u Petnjici zakazan je za petak, 28. septembra i održaće se u sali petnjičke lokalne uprave, sa početkom u 11 časova.

Predavanja na Školi novinarstva koju je organizovala Nevladina organizacija „Spona“ završena su proteklog vikenda, a polaznici Škole ispite će polagati pred tročlanom Ispitnom komisijom u subotu, 22. septembra.

Od ove godine romske medijatore finansiraće Ministarstvo prosvjete, a predviđeno je da ih bude dvostruko više, s tim da će se konačan broj znati onda kada se obrade i dobiju konačni upisni podaci za djecu RE populacije.

Akcija pod nazivom „Let’s do it Montenegro!“, kojom se obilježava 14. septembar, Svjetski dan uklanjanja otpada, održana je u Beranama.

Jedanaesti evro-atlantski kamp “REACT 2018”, koji je održan u Gusinju, završen je. Na ovogodišnjem kampu je učestvovalo više od 70 mladih iz 14 zemalja i po svemu što se čulo tokom njegovog trajanja, u potpunosti je opravdao očekivanja.

Jedanaesti regionalni kamp REACT 2018, otvoren je juče u Vusanju kod Gusinja. Kamp se održava u Eko katunu “Rosi”, a na njemu učestvuje više od 70 polaznika iz 14 zemalja.

Opština Berane je i ove godine obezbijedila nove komplete udžbenika za sve osnovce sa teritorije opštine. Tako je, po peti put, lokalna uprava pomogla kućne budžete roditelja čija djeca pohađaju osnovnu školu.

Lokalne televizije su potrebne građanima, kako bi ih informisale o svakodnevnim, lokalnim problemima građana, a ne da bi se bavile takozvanim „velikim“, političkim problemima i njihovim rješavanjima. One treba da budu samo servisi građana, jer bi, po svojoj definiciji, bile relaksirane visoke politike, ali i komercijalnog izvještavanja, zaključeno je na Okruglom stolu koji je organizovala NVO „Spona“.

Zbog neusklađenosti koeficijenata sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru, Opštinu Berane, te javne ustanove i preduzeća čiji je ona osnivač, tužilo je na desetine zaposlenih.

U petak, 31. avgusta, u sali andrijevačkog Centra za kulturu, sa početkom u 12 časova biće održan Okrugli sto na temu: “Treba li nam lokalna TV?

Kada mala NVO sa sjevera izrasta u kredibilnog partnera za sve institucije na nivou države

Socijalno uključivanje romske zajednice – od nacionalnog do lokalnog nivoa

Četiri od 23 opštine, Berane, Budva, Plužine i Šavnik, obezbijediće besplatne udžbenike za sve osnovce.

Gavro Vuković bavio se diplomatskim poslovima u jednom od najkomplikovanijih momenata crnogorske istorije.

Priča „Rane“, autorke Rebeke Čilović iz Berana i „Kosač“, autora Ulvije Mušovića, ravnopravno su podijelili prvu nagradu na sinoć završenom Festivalu „Zavičajne staze Bihora“, koji je po 11. put održan u Petnjici.

Škola novinarstva koju organizuje Nevladina organizacija „Spona“ započela je proteklog vikenda. Škola je započela sa radom kao jedna od aktivnosti projekta „Otvorena Televizija“, koji, sa partnerima, realizuje ta beranska NVO, a donator je Evropska unija.

Otvaranjem stalne postavke izložbe fotografija starih Berana i Ivangrada zvanično je otvoren i novoimenovani Salon "Ivangrad" Hotela "Berane".

Na konkurs za nagradu “Tipar” žiri je jednoglasno odlučio da se nagrada dodijeli autoru Perici Jokiću iz Berana za knjigu “Izrazito dobre priče”.

U organizaciji Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Opštine Berane, već petu godinu, u okviru beranskog kulturnog ljeta,  30.jula održan je kulturno-umjetnički program "Ladica đinđuva po trgu prosuta“.

Strana 1 od 3

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim