Đacima nedostaju časovi na kojima će razgovarati

decembar 27 2023

Ona ima dva zanimanja, jedno od studentskih dana, a drugo koje je dobila fakultetskim obrazovanjem. Spojila je svoje dve najveće ljubavi, ljubav prema jezicima i ljubav prema novinarstvu i radiju. Oba svoja posla radi sa puno ljubavi i sa đacima o kojima priča sa posebnim osmehom. 

Zorica Milenković predaje dva predmeta u Prvoj niškoj gimnaziji Stevan Sremac. Primarni je ruski jezik, a drugi Jezik, mediji i kultura. To joj je omogućilo da svojim đacima predstavi svet novinarstva, javno izgovorene reči i javnih ličnosti. U školi vodi novinarsku sekciju i sa svojim đacima radi na školskom časopisu. Van škole, Zorica je glavna i odgovorna urednica City radija koji postoji već 25 godina.  

Šta posebno voli u interakciji sa učenicima, zašto smatra da je neformalno obrazovanje posebno važno i zbog čega je razgovor sa đacima za nju najvažnija stvar na času, pogledajte u video intervjuu. 

Tekst: Jelena Đukić Pejić i Milica Milojević Kostić

Video: Jelena Đukić Pejić i Saša Đorđević

Prilog je deo projekta „Omiljeni nastavnik“ koji je sufinansiran iz budžeta Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezani članci

  • „Sve više mladih u Sribiji kreira svoje poslovne ideje“

    Inovativni uređaj za reciklažu čijim korišćenjem građani ostvaruju mogućnost popusta u lancima trgovine, ideja je učenika Ekonomske škole u Nišu. Svojom biznis idejom spojajaju brigu prema čistoj okolini sa odgovornim poslovanjem i većim brojem zadovljnih kupaca.

  • „Najviše volim profesore koji nas motivišu“

    Iako su oni vredni i dobri đaci, njihova interesovanja se protežu i izvan školskih klupa. Veoma im je bitno da časovi budu zanimljivi i da kroz njih nauče dosta toga. Smatraju da kvalitet časa najviše zavisi od samih nastavnika i njihove angažovanosti na časovima i van njih.

  • Zelena budućnost na stranicama kalendara EU PRO Plus programa za 2024. godinu

    Lena Gligorić, učenica Škole primenjenih umetnosti iz Šapca, dobitnica je prve nagrade na likovnom konkursu za kalendar EU PRO Plus programa za 2024. godinu, dok su drugo i treće mesto pripali Kseniji Tošić iz Umetničke škole iz Niša i Aleksi Potiću iz Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević” iz Aleksinca.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim