„Najviše volim profesore koji nas motivišu“

decembar 30 2023

Iako su oni vredni i dobri đaci, njihova interesovanja se protežu i izvan školskih klupa. Veoma im je bitno da časovi budu zanimljivi i da kroz njih nauče dosta toga. Smatraju da kvalitet časa najviše zavisi od samih nastavnika i njihove angažovanosti na časovima i van njih.

MIC vam donosi podcast u kojem su gosti Aleksa  Ranđelović, učenik Osnovne škole "Sveti Sava i Ines Asenijević, učenica Prve niške gimnazije "Stevan Sremac"

Aleksa ove godine završava osnovnu školu, ali već sada utiče na razumevanje ljudskih prava među vršnjacima, pa iza sebe ima mali dokumanrarni film „Da sam ja ti“ koji je snimio sa svojim drugovima za vreme raspusta.

Ines, učenica drugog razreda srednje škole, svoju ljubav gaji prema pisanju i čitanju knjiga. Njena posvećenost pisanju nije prošla neprimećeno, jer je nedavno postala pobednica takmičenja u besedništvu.

Šta oni misle o školi, posvećenosti učenju, nastavnicima i njihovoj posvećenosti i inovativnosti, pogledajte u podcastu.

Podcast vodi Petra Pančić, studentkinja na Departmanu za novinarstvo i komunikologiju Filozofskog fakulteta u Nišu.

Tekst: Jelena Đukić Pejić i Petra Pančić

Video: Jelena Đukić Pejić i Saša Đorđević

Prilog je deo projekta „Omiljeni nastavnik“ koji je sufinansiran iz budžeta Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezani članci

  • „Sve više mladih u Sribiji kreira svoje poslovne ideje“

    Inovativni uređaj za reciklažu čijim korišćenjem građani ostvaruju mogućnost popusta u lancima trgovine, ideja je učenika Ekonomske škole u Nišu. Svojom biznis idejom spojajaju brigu prema čistoj okolini sa odgovornim poslovanjem i većim brojem zadovljnih kupaca.

  • Đacima nedostaju časovi na kojima će razgovarati

    Ona ima dva zanimanja, jedno od studentskih dana, a drugo koje je dobila fakultetskim obrazovanjem. Spojila je svoje dve najveće ljubavi, ljubav prema jezicima i ljubav prema novinarstvu i radiju. Oba svoja posla radi sa puno ljubavi i sa đacima o kojima priča sa posebnim osmehom. 

  • Zelena budućnost na stranicama kalendara EU PRO Plus programa za 2024. godinu

    Lena Gligorić, učenica Škole primenjenih umetnosti iz Šapca, dobitnica je prve nagrade na likovnom konkursu za kalendar EU PRO Plus programa za 2024. godinu, dok su drugo i treće mesto pripali Kseniji Tošić iz Umetničke škole iz Niša i Aleksi Potiću iz Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević” iz Aleksinca.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim