Koncert trubača Dejana Jevdjića u zatvoru u Nišu

novembar 30 2016 Galerija slika

Trubački orkestar Dejana Jevdjića iz Požege nastupio je danas u 15.00 časova pred osudjenicima u zatvorenom delu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, saopštila je Uprava tog zatvora.

Kako je navedeno, za osudjenike u zatvorenom delu zatvora u avgustu je organizovan koncert "Amadeus benda", a potom u saradnji sa Nišvil džez festivalom, koncert bluz bendova.

Orkestar Dejana Jevdjića dobitnik je nagrade "Zlatna truba" u Guči 2011, 2012. i 2013. godine, a 2014. godine proglašen je za najbolji orkestar.

U ovoj ustanovi ističu da su i do sada organizovali niz aktivnosti u oblasti kulturno-umetničkog i obrazovnog programa.

Po rečima upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu Aleksandra Grbovića ta ustanova koncertima nastoji da podstakne kreativnost osudjenika, da bi posle izdržane kazne zatvora bili kreativni i korisni članovi društva.

Piše: Biljana Ljubisavljević

Foto: Saša Đorđević

Povezani članci

  • Bio sam dvaput u zatvoru u Nišu i više ni pešački ne prelazim na crveno

    Zatvor je, pored Velesa, verovatno jedino mesto na koje ljudi, posle samo jedne posete, ne žele da se vrate. Znam za ljude koji bi se vraćali na ratište zato što im je kod kuće suviše mirno ili je krevet premekan. Ljudi se vraćaju i bivšim partnerima, isto kao i što gledaju nove epizode Top Gira, verovatno zbog stokholmskog sindroma, nemam pojma. I bez obzira na tri redovna obroka, krevet i krov nad glavom, ne mogu da zamislim da neko poželi da ponovo uđe u zatvor. Ne posle mojih prošlonedeljnih poseta.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim