Niška opština nagradila najuspešnije mlade programere

maj 06 2017

Desetoro najuspešnijih osnovaca, polaznika kursa programiranja na robotima "Kode robotić" (Code Robotić), dobilo je danas tablet računare od niške opštine Medijane.

Svečanošću u Prostoru za kretivno delovanje Deli označen je kraj projekta "Kode robotić" koji su zajednički realizovali organizacija "Nauči me" i niški Rotari klubovi.Predstavnik organizacije "Nauči me" Milan Petrović je istakao da je korišćenje robota u nastavi informatike i programiranja inovacija i na nivou Evrope.

code robot 1

Petrović je pozvao predstavnike grada Niša i društveno odgovorne kompanije da pomognu nabavku robota, da bi više djaka tako moglo da uči programiranje.

Predstavnik niških Rotari klubova Nikola Pejović je rekao da je interesovanje osnovaca za učešće u projektu bilo veliko, a radionice su im bile zanimljive.

Za radionice za programiranje "Kode Robotić" prijavilo se 200 učenika iz Niša, a učestvovalo je 20.

code robot 4

"Sledeće školske godine organizovaćemo nove kurseve i nastojaćemo da obuhvatimo što više dece", kazao je Pejović.

Ove godine su učestvovala deca od petog do osmog razreda, a na jesen će biti radionica i za decu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, i za srednjoškolce.

Povezani članci

  • Mali programeri u poseti razvojnom centru Microsoft

    Devetodogodišnja Isidora Kovčin kad poraste želi da bude pedijatar, ali nije joj bilo svejedno kada je videla da njen stariji brat ume da programira robota da se kreće. Insistirala je da nauči i ona, zbog čega su je roditelji prijavili na besplatne časove programiranja koje sprovodi organizacija  „Nauči me“.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim