"Noćni vukovi" iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske krenuli na Hilandar Foto: S. Djordjević

"Noćni vukovi" iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske krenuli na Hilandar

septembar 17 2017

Pedesetak motociklista  članova Moto-kluba "Noćni vukovi" iz Srbije, Crne Gore i Republike srpske krenulo je danas na Hilandar sa platoa ispred Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Nišu.

Predsednik "Noćnih vukova" iz Crne Gore Vukoman Bulatović istakao je da treću godinu zaredom organizuje odlazak na Hilandar, a ove godine je Niš odabran za okupljanje i polazak.

nocni vukovi hilandar 04

Prema njegovim rečima, pre tri godine je na Hilandar otputovala grupa od desetak motociklista, a sad ih tamo odlazi skoro 60.

nocni vukovi hilandar 05

"Motivi za polazak na Hilandar su različiti, neko kreće iz verskih pobuda neko zbog druženja, ali se otuda svi vraćaju drugačiji. Duhovno bogatiji sigurno", izjavio je Bulatović.

Predsednik "Noćnih vukova" Republike Srbije i starešina "Noćnih vukova" iz Crne Gore i Republike Srpske Saša Savić istakao je da je očuvanje naše vere, tradicije i običaja glavni motiv za organizovanje puta na Hilandar.

nocni vukovi hilandar 10

"Ovakvim vožnjama želimo da razbijemo predrasude i pokažemo da nismo motociklisti "ružni, prljavi i zli". Mi smo porodični ljudi i decu odgajamo u duhu naše srpske tradicije i običaja", rekao je Savić.

nocni vukovi hilandar 11

Medju motociklistima koji su krenuli put Hilandara  nalazi se i Nemac Franc Kruzer kome je ovo ujedno i prvi boravak u Srbiji.

Kruzer, inače vlasnik fabrike za prozvodnju ručnih satova, rekao jeda se pridužio "Noćnim vukovima" na putovanju do Svete gore jer ga interesuje srpska i crnogorska istorija.

nocni vukovi hilandar 02

"Noćni vukovi" stići će večeras u Uranopolis, a na Hilandar će otići sutra ujutru i tamo boraviti dva dana.

nocni vukovi hilandar 13

Pred polazak na Svetu goru, motociklisti su u Hramu Svetog cara Konstatina prisustvali jutarnjoj službi i molebanu za njihovo putovanje.

Piše: Biljana Ljubisavljević

Foto: Saša Djordjević

Povezani članci

  • Oružani sukob na Kosovu

    Prema saznanjima DW, naoružani Srbi koji su ubijeni ili uhapšeni nakon sukoba sa kosovskom policijom – odreda su lokalci. I to izgleda van kontrole Beograda. Srbija sada gubi prednost koju joj je Kurti davao.

  • Afrička svinjska kuga u Srbiji

    Još od 2019. godine afrička svinjska kuga došla je do srpskih uzgajivača svinja. Kako lek, ni vakcina ne postoje, svinje moraju na eutanaziju.

  • Puls Evrope se nastavlja

    Novinari koji žele da se oprobaju u terenskom radu u nekoj od država Evrope, i ove godine mogu da se prijave za učešće u projektu "Puls Evrope - medijske posete EU". Projekat će trajati tokom 2023. i u prvih pet meseci 2024. godine. 

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim