Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje

februar 18 2018

U prostorijama Centra za prevenciju Doma zdravlja Berane održane su prve radionice za roditelje u okviru programa “Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje” koja će se sprovoditi kontinuirano narednih dvanaest sedmica po planu i uputstvima koje je sačinila Džudi Hačings.

Prema riječima mr Ane Golubović Popović, psihološkinje Doma zdravlja Berane, „Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje“ je program prilagođen za roditelje djece uzrasta od 2 do 9 godina i namijenjen je roditeljima i njegovateljima i starateljima djece koji žele da poboljšaju svoje roditeljske kompetentnosti.

12

- Cilj programa je da se utiče na smanjenje rizika od lošeg postupanja prema djeci i da se unaprijedi ponašanje djece, tako što će se pomoći roditeljima da razviju vještine neophodne za uspostavljanje pozitivnog odnosa sa djecom. Polaznici programa će biti u prilici da kroz grupni rad unaprijede svoje roditeljsko znanje i vještine, unaprijede svoju praksu roditeljstva, uspostave bolji roditeljski nadzor nad djecom i smanje nedosljedno i strogo disciplinovanje djece, kazala je Golubović Popović, naglašavajući da je program prevashodno namijenjen unaprijeđenju ponašanja i dobrobiti djece i njihovom većem angažovanju u školi i učenju u ranom djetinjstvu.

Program „Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje“ predviđa 12 nezavisnih radionica, u trajanju od po 2,5 časa, koje će se održavati u prostorijama Savjetovališta u Centru za prevenciju Domu zdravlja „Dr Nika Labović" Berane, koje će sprovoditi sedmično do maja 2018. godine.

13

Izradu programa „Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje“ podržali su Svjetska zdravstvena organizacija, UNICEF i pet renomiranih univerziteta na svijetu (Oksford, Reding i Bangor u Velikoj Britaniji i Stelenboš i Univerzitet Kejptauna u Južnoafričkoj Republici).

Program u Domu zdravlja „Dr Nika Labović“ Berane sprovode edukovani facilitatori mr Ana Golubović Popović, psihološkinja i visoka medicinska sestra Marijana Bogavac.

Za učešće u radionicama, zainteresovani roditelji mogu se prijaviti putem telefona 067-010-444.

Tanja Radunović

Foto: Dom zdravlja Berane

001 a TEMPLEJT na srpskom

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim