Zajedno do UN ciljeva održivog razvoja

mart 18 2018

NVO „Sjeverna zemlja“ iz Berana realizuje projekat pod nazivom „Znanjem i saradnjom do UN ciljeva održivog razvoja“, u partnerstvu sa gimnazijama „Panto Mališić“ iz Berana i „30. Septembar“ iz Rožaja. Medijski partner projektu jeste Radio Berane.

Osnovni cilj pomenutog projekta jeste dati doprinos uvođenju UN ciljeva održivog razvoja u srednje škole unaprijeđenjem znanja i vještina profesora i učenika i stvaranjem partnerstava među različitim društvenim akterima.

REC ugovor

Realizacijom svih planiranih projektnih aktivnosti očekuje se da će se unaprijediti nivo znanja o tri UN cilja održivog razvoja (3. cilj - ZDRAVLJE I BLAGOSTANJE, 4. cilj – KVALITETNO OBRAZOVANJE, 5. cilj – RODNA RAVNOPRAVNOST) u srednjim školama Berana i Rožaja, podići nivo svijesti profesora o važnosti obrazovanja za održivi razvoj, praktičnim primjerima kroz planirane aktivnosti ukazati učenicima na važnost „zelenog“ preduzetništva u cilju stvaranja novih, održivih radnih mjesta, a promocijom zdravih stilova života će doći do prevencije loših navika kod mladih (konzumacija duvana, narkotika i alkohola), a samim tim i do unapređenja kvaliteta zdravlja istih.

WP 20170605 14 17 06 Pro

Ovaj projekat se realizuje uz pomoć bespovratnih sredstava dobijenih preko SEEDLING programa Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu  Evropu. Ovaj program finansira Austrijska razvojna agencija (ADA), zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Marinko Barjaktarović - predsjednik NVO Sjeverana zemlja.

Saša Radunović

Fotografije preuzete sa sajta: http://sjevernazemlja.me/me/

TEMPLEJT na srpskom800

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim