Svjetski dan voda obilježava se na sjeveru Crne Gore

mart 21 2018

Dan voda Crna Gora i Žabljak predstavljaju ove godine centar evropskih okupljanja i dešavanja povodom obilježavanja Svjetskog dana voda. Kako je najavljeno, tim povodom će se u Žabljaku održati međunarodna konferencija  kojoj će, pored ostalih, prisustvovati čelnici nekih od međunarodnih asocijacija za zaštitu voda i vodovodnih preduzeća.

Kako je najavio Goran Jevrić- direktor JP “Regionalni vodovod”, Svjetski dan voda ove godine će se obilježiti na Žabljaku, koji će tog dana biti i centar evropskih dešavanja vodovodnog sektora.

Podsjetimo, za Svjetski dan voda proglašen je 22. mart, kada će se i održati najavljena međunarodna konferencija.

Svjetski dan voda usvojen je Rezolucijom OUN 1992. godine, da bi prije četvrt vijeka, 1993, Svjetski dan voda počeo i da se obilježava.

ŽABLJAK Pirrre Metiver res

Svrha obilježavanja ovog dana jeste što UN žele da podsjete na važnost zaštite voda i na nedostatak vode za piće u mnogim djelovima svijeta.

Prvi put se održava međunarodna konferencija na temu "Vizija održivog upravljanja vodovodnim resursima u 21. vijeku" i pored Regionalnog vodovoda, organizator je Međunarodno udruženje vodovodnih preduzeća sa sjedištem u Beču.

Naši partneri su i Svjetska banka, Dunavski program za vodu i imamo veliko zadovoljstvo da prvi put u Crnu Goru dolaze visoki predstavnici Svjetske asocijacije za vode i izvršni direktor evropske asocijacije vodovodnih preduzeća. To smatramo velikim priznanjem za naše preduzeće koje je od maja i punopravni član jednog međunarodnog udruženja”, saopštio je Jevrić medijima.

 

Anđela Suvajac

Fotografija: Pierre Metivier,

https://www.flickr.com/photos/feuilllu/albums/72157686038403706,

https://www.flickr.com/photos/feuilllu/35015765614/in/album-72157686038403706/

TEMPLEJT na srpskom800

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim