Najavljeno useljenje studenata u Univerzitetski centar

mart 28 2018

Univerzitetski centarMinistar prosvjete Damir Šehović izrazio je očekivanje da će se u narednih nekoliko dana studenti Visoke medicinske škole u Beranama useliti u objekat Univerzitetskog centra.

Podsjetimo, objekat Univerzitetskog centra osim smještajnog prostora u kojem će biti mjesta za više od 200 studenata, sadrži i prostorije za stručne službe, čitaonicu, kabinete, višenamjenske sale, učionice za praktičnu nastavu, kuhinju, što će učiniti studentski život komfornijim i bogatijim.

“Za stavljanje objekta u funkciju, u 2017. je raspisano javno nadmetanje i izbor izvođača radova na izgradnji pristupnih priključaka.  Radovi na tim priključcima vrijedni su oko 200.000 eura. Ukupna vrijednost na rekonstrukciji, uređenja terena i opremanju objekta iznosi oko 3,5 miliona eura, što je obezbijedila Vlada”, citirao je Portal CDM Šehovićevu izjavu.

Prema njegovim riječima, kako građevinska i upotrebna dozvola ovog objekta glasi na Opštinu Berane, potrebno je regulisati odnos između Vlade i Opštine u pogledu statusa Univerzitetskog centra kako bi i formalno bio stavljen u funkciju.

“Narednih dana očekujem da će i taj tehnički dio biti odrađen i da će studenti Visoke medicinske škole u Beranama narednih dana imati priliku da se usele u ovaj objekat. Ovaj kapitalni objekat je značajan jer je cilj da se zadrže studijski programi u Beranama ali i da se otvaranje novi, a to su programi koji se odnose na poljoprivredu, drvopreradu i slično”, najavio je Šehović, istakao je CDM.

Tekst:Tanja Radunović

Foto: www.cdm.me

001 a TEMPLEJT na srpskom

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim