Početak rada radionica za OTV novinarstvo - dr Mirko Jakovljević Početak rada radionica za OTV novinarstvo - dr Mirko Jakovljević Foto: Adem Ado Softić

U organizaciji NVO „Spona“ započela Škola novinarstva

avgust 06 2018

Škola novinarstva koju organizuje Nevladina organizacija „Spona“ započela je proteklog vikenda. Škola je započela sa radom kao jedna od aktivnosti projekta „Otvorena Televizija“, koji, sa partnerima, realizuje ta beranska NVO, a donator je Evropska unija.

U subotu i nedjelju, prva predavanja polaznicima škole održao je prof. dr Mirko Jakovljević - dugogodišnji novinar i urednik Studija RTS-a, novinar TV Pink M, bivši vlasnik privatne TV, osnivač više štampanih medija, saradnik brojnih medija iz Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore, na teme: Teorija medija, Uvod u TV novinarstvo, Tehnologija fotografije, filma, televizije i digitalnih medija i Novinarska etika, a započeta je i praktična obuka kojom se ovladava osnovnim oblicima televizijskog izražavanja i rada u Otvorenim TV stanicama.

SAŠA 1

Praktičan rad polaznika

Škola je koncipirana po Planu i programu prof. dr Slobodana Jovanovića- koordinatora projekta ispred Medijskog istraživačkog centra (MIC) iz Niša, koji je i nosilac projekta u kojem su, pored MIC-a i Spone, uključeni i partneri iz Makedonije i BiH.

SAŠA 2

Učesnici škole

U subotu i nedjelju održano je, ukupno, osam časova, a Škola nastavlja sa radom narednog vikenda, 11. i 12. avgusta.

Kako je planirano, zainteresovani kandidati će imati, ukupno, 56 časova koje će održati do kraja septembra, kada će, onima koji uspješno polože ispit, biti uručeni sertifikati.

Anđela Suvajac

Foto: Adem Ado Softić

TEMPLEJT na srpskom800

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim