Beranci obilježili Svjetski dan uklanjanja otpada

septembar 16 2018

Akcija pod nazivom „Let’s do it Montenegro!“, kojom se obilježava 14. septembar, Svjetski dan uklanjanja otpada, održana je u Beranama.

 

U akciji su učestvovali učenici Gimnazije “Panto Mališić”, Srednje stručne škole, Školskog centra “Vukadin Vukadinović”. Osnovne škole “Radomir Mitrović”, neke od beranskih NVO, kao i predstavnici Opštine Berane i preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština, te pojedini građani.

Lets Do IT Berane 2

Akcija je podrazumijevala čišćenje zelenih površina pored aerodromske piste i gradske obilaznice i u njoj je učestvovalo, ukupno, oko 200. učesnika.

Organizator  akcije čišćenja na području Berana bila je lokalna uprava, dok je organizator akcije na nivou Crne Gore Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid.

Lets Do IT Berane

Treba reći da je slična akcija danas organizovana i u Petnjici, kao i da su akcije najavili iz svih crnogorskih opština.

O kolikom značaju se radi, ne samo kod nas, već na čitavoj planeti, najbolje govori podatak da aktivnosti koje se preduzimaju u čast obilježavanje Svjetskog dana uklanjanja otpada, predstavljaju i najmasovnije na svijetu.

Anđela Suvajac

Foto: Facebook.co

TEMPLEJT na srpskom800

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim