MIC-u nagrada Stalne Konferencije gradova i opština

decembar 05 2021

Za priču “Uspeh nije nastup u Londonu, već svaka devojčica koja se izbori za sebe” novinarka i saradnica Medijskog istraživačkog centra  Milica Milojević Kostić nagrađena je na medijskom  konkursu “Drugačii od drugih” Stalne konferencije gradova i opština.

Reportažom o prvom ženskom romskom bendu “Pretty laud”, tačnije o delu benda koji čine devojke iz Niša, autorka je želela da prikaže kolika je važnost ovakvog aktivizma za društvo.

"O ljudskim pravima izveštavam od kada sam u novinarstvu, što je skoro 13 godina. Nisam mogla da zamislim da će se pojaviti ovako hrabre devojke koje će kroz umetnost, muziku da se bore za sebe i za sve obespravljene devojčice kojih je, nažalost, mnogo" kaže Milica Milojević Kostić.

Teme konkursa bile su EU integracije, zaštita životne sredine, unapređenje poslovne klime, prevencija i upravljanje vanrednim situacijama, kао i rodna ravnopravnost i ljudska prava na lokalnom nivou. Na konkurs su stigla 53 priloga, a žiri je odabrao sedam koji su, kako je navedeno na svečanoj dodeli nagrada, na jedinstven način obradili teme evropskih integracija, zaštite šivotne sredine, unapredjenja poslovne klime, prevncije i upravljenja vanrednim situacijama, rodne ravnopravnosti i ljudskih prava.

Pobednici medijskog konkursa nagra]eni su laptop računarima i bežičnim miševima, kao i specijalnim priznanjima.

MIC

Povezani članci

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim