Poglavlje 27 predstavljeno Nišlijama

mart 15 2018

Udruženje gradjana „Plant” organizovalo je uličnu akciju ispred Tržnog centra “Kalča” u okviru koje su učenice Prehrambeno-hemijske škole iz Niša, pripadnice Eko patrole, delile flajere i razgovarale sa građanima Niša o pregovaračkom poglavlju 27 (klimatske promene i životna sredina) i značaju otvaranja ovog poglavlja za građane Srbije.

Ulična akcija je organizovana u okviru projekta ’’Klimatske promene i Evropske integracije: Kolika je cena zagađenja?’’ koji je podržan od strane Evropskog pokreta u Srbiji.

plant ulicnaakcija 3

Ovaj projekat je deo većeg projekta “Evropa za mene”, koji implemetira Evropski pokret u Srbiji uz podršku Delegacije Evropske unije.

Cilj projekta je da poveća znanje građana Srbije o evropskim vrednostima i funkcionisanju Evropske unije kao i da približi proces pristupanja Srbije u EU, koristi i uticaje na njihov svakodnevni život u procesu pregovora.

plant ulicnaakcija 4

Primarna ciljna grupa projekta  su mladi, mediji i opšta populacija na celoj teritoriji Srbije.

Piše: B.Ljubisavljević

001 a TEMPLEJT na srpskom

 

Povezani članci

  • Ministarstvo: Klimatske promene oštetile Srbiju za više od 6,8 milijardi evra

    Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Srbije Sandra Dokić izjavila je da su od 2000. godine minimalne materijalne štete nastale kao posledica ekstremnih vremenskih događaja u Srbiji procenjene na najmanje 6,8 milijardi evra, od čega su suše i visoke temperature odgovorni za više od 70 odsto šteta, dok su na drugom mestu - poplave.

  • Otvoren likovni konkurs za kalendar EU PRO Plus programa za 2024. godinu

    EU PRO Plus je danas otvorio nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština u regionima Šumadije i zapadne i Južne i istočne Srbije na temu „Stvaramo zeleniju budućnost”.

  • Oružani sukob na Kosovu

    Prema saznanjima DW, naoružani Srbi koji su ubijeni ili uhapšeni nakon sukoba sa kosovskom policijom – odreda su lokalci. I to izgleda van kontrole Beograda. Srbija sada gubi prednost koju joj je Kurti davao.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim