Poglavlje 27 predstavljeno Nišlijama

mart 15 2018

Udruženje gradjana „Plant” organizovalo je uličnu akciju ispred Tržnog centra “Kalča” u okviru koje su učenice Prehrambeno-hemijske škole iz Niša, pripadnice Eko patrole, delile flajere i razgovarale sa građanima Niša o pregovaračkom poglavlju 27 (klimatske promene i životna sredina) i značaju otvaranja ovog poglavlja za građane Srbije.

Ulična akcija je organizovana u okviru projekta ’’Klimatske promene i Evropske integracije: Kolika je cena zagađenja?’’ koji je podržan od strane Evropskog pokreta u Srbiji.

plant ulicnaakcija 3

Ovaj projekat je deo većeg projekta “Evropa za mene”, koji implemetira Evropski pokret u Srbiji uz podršku Delegacije Evropske unije.

Cilj projekta je da poveća znanje građana Srbije o evropskim vrednostima i funkcionisanju Evropske unije kao i da približi proces pristupanja Srbije u EU, koristi i uticaje na njihov svakodnevni život u procesu pregovora.

plant ulicnaakcija 4

Primarna ciljna grupa projekta  su mladi, mediji i opšta populacija na celoj teritoriji Srbije.

Piše: B.Ljubisavljević

001 a TEMPLEJT na srpskom

 

Povezani članci

  • „Kada ustanem ujutru pomislim kako mi je lepo ovde“

    Ivana Bogdanov i Dušan Crkvenjakov, par koji je četiri godine živeo u Kini, odlučili su se na ekološki način života. Ostavili su užurbani ritam grada iza sebe i preselili se na istok Srbije, gde su sagradili modernu ekološku kuću od blata i slame.

  • Šta je presudilo na izborima u Nišu?

    Posle lokalnih izbora u Srbiji, sve je uglavnom isto. Ali ne i za Nišlije. Kako to da je opozicija najveći uspeh postigla u tom gradu? Koji su faktori na to uticali?

  • Majstori iz Srbije - Ima li još ko da ode?

    Od 01. juna Nemačka zapošljava iz zemalja Zapadnog Balkana i do 50.000 radnika godišnje - duplo više nego do sada. Istražujemo da li će neki majstor ostati i u Srbiji?

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim