Organizovanjem kulturnih dešavanja skupljaju novac za odlazak na matursku ekskurzije

april 13 2018

Izuzetno talentovani srednjoškolci i srednjoškolke Muzičke škole „Savo Balaban“ u Prijedoru sa grupom „The Bachs“ održaće koncert u Pozorištu Prijedor 26. aprila, te tom prilikom žele da prikupe 5.000 konvertibilnih maraka za odlazak na matursku ekskurziju.

 

„The Bachs“ je muzička grupa koju su osnovali učenici trećeg razreda SMŠ „Savo Balaban“ u septembru 2017. godine u sklopu  Sekcije pop muzike pod okriljem  profesora gitare Dragana Marinkovića; koja se potom pretvara u učeničku zadrugu. Cilj ove muzičke skupine je da se promoviše kultura i kvalitetna muzika u Prijedoru i širom BiH.

Grupu „The Bachs“ čine Valerija Samardžija - vokal, Svetozar Kosanović - gitara/vokal, Kristina Rokvić - violina/vokal, Anja Dukić - viola, Vanja Drljača - klavir, Vanja Gruban - gitara i Dario Kečan - gitara

Do kraja 2017. godine “The Bachs” su  imali nekoliko sjajnih nastupa u Prijedoru, koji su sa oduševljenjem prihvaćeni od strane publike.

The Bachs Poster1 1 001

“Svih sedam učenika su multitalentovani: sviraju različite instrumente, pjevaju, komponuju muziku, pišu poeziju, slikaju – jednom rječju čudesni su!” ističe Ina Ritan, profesorica u Muzičkoj školi.

Kao glavni zadatak za ovu godinu postavljen je cilj da učenici, pomoću svog talenta I sposobnosti,  organizuju niz kulturnih događaja putem kojih bi skupili sredstva za matursku ekskurziju, a koja je planirana da se realizuje u drugoj polovini septembra 2018. godine. Da bi se obezbijedio odlazak na ekskurziju za svih sedam učenika, potrebno je skupiti 5000 KM. Stoga, prva aktivnost je organizovanje koncerta u Pozorištu Prijedor 26. aprila 2018. u 20.00h.

Ulaznice za koncert su već u prodaji, a cijena ulaznijce je 10 KM.

 

Sjajan pop-rok repertoar, odlični aranžmani, kvalitetno izvođenje - koncert za pamćenje!

Pokažimo im, kupovinom ulaznice, da njihov trud i bavljenje umjetnošću nisu uzaludni, jer zemlja je bogata koliko je njena kultura razvijena!

Takođe, sponzorstvo, donacija, angažman ili kupovina ulaznica za koncert, te svaki drugi oblik podrške je dobrodošao.

Novinar: Maja Ivanović

TEMPLEJT na srpskom800

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim