Otvoren poziv mladima za učešće u Trećem sajmu mladih preduzetnika

jul 24 2018

Fondacija „Zajednički put“ Prijedor objavila je danas javni poziv mladim preduzetnicima i kreativcima za učešće u projektu “Treći sajam mladih preduzetnika” koji ova nevladina organizacija priprema u Prijedoru u povodu 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih.

Poziv je upućen svim mladim ljudima iz pet od šest lokalnih zajednica prijedorske regije (grad Prijedor i opštine Novi Grad, Oštra Luka, Kozarska Dubica i Kostajnica) koji posjeduju kreativnost ili stručne vještine za izradu različitih vrsta proizvoda ili pružanje stručnih usluga, te za izradu korisnih rukotvorina i drugih proizvoda starih zanata (decoupage, unikatni nakit, krojački, bravarski proizvodi i drugo.

1

Takođe, poziv se odnosi i na mlade koji žele da steknu ili unaprijede postojeće vještine izrade proizvoda starih i drugih zanata, posjeduju vještine likovne umjetnosti, žele da steknu ili unaprijede preduzetničke vještine i vole timski rad i druženje kroz rad.

“Prednost prilikom odabira učesnika projekta Treći sajam mladih preduzetnika imaće mladi, posebno talentovani mladi s invaliditetom prijedorske regije, koji su vrlo uspješni u djelatnostima koje obavljaju”, navodi se u saopštenju za javnost Fondacije “Zajednički put” Prijedor.

Planirano je da sajam traje od 10. do 14. avgusta 2018. Godine i da se održava na Trgu majora Zorana Karlice.

2

Odabrani učesnici projekta imaće pravo na besplatno korištenje izložbeno-prodajnih štandova, administrativne i logističke usluge, promociju proizvoda i usluga putem letaka, društvenih mreža i internet stranice, savjetodavne i edukativne usluge Fondacije, usluge posredovanja i saradnje sa drugim privrednim i javnim organizacijama i mogućnost učešća u drugim projektima i programima koje realizuje Fondacija.

“Najuspješniji mladi preduzetnik, učesnik Sajma, biće nagrađen vrijednim nagradama po završetku Sajma”, stoji u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 3. avgusta 2018. godine na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. gdje je potrebno navesti kontakt podatke.

Pokrovitelji Sajma mladih preduzetnika su Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske i predsjednica Fondacije „Zajednički put“ Semira Hoffmann.

Na prošlogodišnjem ovakvom sajmu u Prijedoru učestvovalo je 12 mladih preduzetnika koji su predstavili više od 1.100 različitih rukotvorina i proizvoda pod motom: sve od igle do internet stranice.

Tekst: Katarina Panić

Fotografija: www.fondacijazajednickiput.org

TEMPLEJT na srpskom800

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim