Dobar puls daleko se čuje

jul 25 2018

Planina Kozara ovog vikenda po drugi put biće domaćin rok festivala, ali će prošlogodišnji muzički festival nadograditi još dva segmenta – aktivnosti u prirodi i sajam domaće hrane i pića. Stoga se ovogodišnji Kozara Puls Fest održava pod motom: Osjeti puls prirode, zvuka i ukusa!

Otvaranje festivala i druženje uz domaću hranu i piće najavljeni su za petak, 27. jula, u 18.00 časova. Taj prvi dan nosi naziv Rock puls i u muzičkom dijelu nastupiće NoLimitNow, Hladno pivo, Van Gogh i Zabranjeno pušenje. U subotu, 28. jula, za sve koji žele osjetiti puls prirode biće organizovani aerobik, meditacija, kreativna radionica za djecu i šetačka tura s licenciranim vodičem. Drugi festivalski dan u muzičkom dijelu zove se Pop puls kada će nastupiti The Bechars i Ultrazvuk, a potom cjelovečernji koncert održati Marija Šerifović.

Slika 2

Program festivala

Nedjelja, 29. jula, rezervisana je za Puls domaćeg. Tada će domaći proizvođači predstaviti svoju ponudu na promotivno-prodajnoj izložbi tradicionalne domaće hrane i pića Okusi kozaračkog kraja.

Slika 3

Gastro ponuda

Organizator Kozara Puls Festa je Agencija za izvođačku umjetnost Fantasy Production International iz Prijedora. Njen vlasnik i osnivač festivala Dražen Vrhovac rekao je da je zaintersovanost za ovaj događaj velika i da se očekuje da će broj posjetilaca znatno premašiti prošlogodišnji.

Slika 4

Publika na festivalu Kozara u srcu jula 2017. godine

„Tehnika na kojoj ove godine radimo toliko je zahtjevna i teška da je bilo potrebna tri i po puta jača energija od one koja je na Kozari bila dostupna. Elektrokrajina Banjaluka je imala sluha za događaj koji prevazilazi regionalne okvire i postavili su novu trafo stanicu, kablove i stubove i rekonstruisali dalekovode, tako da će vrhunska oprema nesmetano funkcionisati“, kazao je Vrhovac.

Cijena dnevne ulaznice je 15 KM, festivalske 25 KM, a VIP 30 KM. Festivalska ulaznica uključuje obje koncertne večeri i pristup svim sadržajima, a VIP mjesto u VIP loži, sto i bocu vrhunskog vina tamjanika. Ulaznice se mogu kupiti na više lokacija u Prijedoru, Banjaluci, Sanskom Mostu, Kozarskoj Dubici i Gradišci, kao i na stranici www.kupikartu.ba.

Slika 5

Prodaja ulaznica u centru Prijedora

Za posjetioce koji dolaze iz Prijedora, Gradiške i Banjaluke organizovan je prevoz.

„U toku su radovi na asfaltiranju puta Gradiška - Podgradci – Mrakovica, ali je zahvaljujući preduzeću Putevi Republike Srpske, te obezbijeđena prohodnost i uređenost ovog najkraćeg puta od Gradiške do Kozare“, istakao je Vrhovac.

Smještajni kapaciteti hotela „Monument“ i motela „Bijele vode“ već su popunjeni, a posjetiocima su na raspolaganju bungalovi u blizini ski staza, planinarski dom Klekovača i kampovi na četiri lokacije u Sportsko-rekerativnom centru Benkovac gdje je za kampere u toku dana obezbijeđen dnevni šank.

Slika 6

Mapa festivala

„Kampovi i parking unutar festivalske zone su besplatni, što je rijetkost na događajima poput ovog i što takođe ovaj festival čini jedinstvenim“, dodao je Vrhovac. 

Detaljne informacije i kontakti dostupni su na www.kozarapuls.com, a konferencija za novinare biće održana na Kozari u petak, 27. jula, u 13.00 časova, u hotelu “Monument”.

Na prvom ovakvom festivalu, koji je nosio ime Kozara u srcu, pred više hiljada ljubitelja roka nastupili su Tattoo, NoLimitiNow, Fijasko, Osvajači, Atomsko sklonište, Kerber i Bijelo dugme. Osim na Kozari od prošle godine, rok festival održava se i u Nacionalnom parku Sutjeska, počev od 2014. godine. Organizatori Kozare vjeruju da će za koju godinu prerasti OK Fest Tjentište.

Slika 7

Nastup Bijelog dugmeta na prošlogodišnjem rok festivalu na Kozari

Tekst: Katarina Panić

Fotografija: http://kozarapuls.com/  

TEMPLEJT na srpskom800

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim