Otvoren novi Avantura park na Kozari

jul 26 2018

Na Kozari je otvoren novi Avantura park, saopšteno je danas iz Nacionalnog parka Kozara.

“Ljubitelji avanture, adrenalina, boravka u prirodi... otvorili smo AVANTURA PARK! Park se nalazi u sklopu Memorijalne zone, u blizini spomenika, uz edukativnu stazu”, navodi se u saopštenju objavljenom na Facebook stranici Nacionalnog parka Kozara.

Radno vrijeme novog Avantura parka je od 10.00 do 14.00 časova radnim danom, a od 10.00 do 17.00 vikendom.

Cijena jednog kruga za odrasle iznosi 5 KM, a za djecu 3 KM, uz napomenu da za djecu postoji organičenje u uzrastu.

26.07.2018. 4

Park se sastoji od 18 elemenata koji su povezani raznim preprekama. Prepreke se prelaze uz obavezno korištenje zaštitne opreme.

26.07.2018. 5

“Za korištenje Avantura parka po dolasku na Kozaru obratite se u info centar koji se nalazi na glavnom parkingu na Mrakovici”, poručuju iz Nacionalnog parka Kozara.

Avantura park izgrađen je uz pomoć Kluba ekstremnih sportova Albatros, Turističke organizacije grada Prijedora, Grada Prijedora, Turističke organizacije Republike Srpske i Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”.

26.07.2018. 3

Iz Nacionalnog parka Kozara pozivaju posjetioce da se o svim sadržajima na Kozari raspitaju u info centru koji se nalazi desno od velikog parkinga na platou u blizini hotela “Monument”, odmah kad se prođe saobaćajni znak koji pokazuje početak Mrakovice.

Ranije je već bio izgrađen jedan adrenalinski park na Kozari, ali kako se nalazio na vjetrometini između dviju velikih skijaških staza, tako je uništen u vremenskim nepogodama. Nova lokacija parka birana je pažljivije.

Tekst: Katarina Panić

Fotografija: www.facebook.com/NacionalniparkKozara1967/

TEMPLEJT na srpskom800

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim