Извиднички завет на Извиднички одред „Феникс“ - Прилеп

februar 21 2018

Како дел од програмата по повод 22 Февруари - Денот на извидништвото и хуманата недела, Извидничкиот одред „Феникс“ организираше свечена церемонија - Извиднички завет. Со цел да се збогати нивниот број, завет дадоа  46 нови извидници кои што ќе живеат и работат според извидничките закони. Оваа година, „Феникс“ го одбележува и својот 3ти роденден.

„Извидништвото е отворено за сите и тоа е една авантура и неформално образование“ - истакна Филип Стојаноски - старешина на Извиднички одред „Феникс“ - Прилеп.

 

IMG 9209

IMG 9187

Репортер: Мартина Билјаровска

Фото: Божидар Цветкоски

TEMPLEJT na srpskom800

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim