Прилеп - центар на пинг понгот во Македонија

april 05 2018

Прилеп важи за центар на пинг понгот во Македонија.

Денес, во Прилеп на плоштадот „Методија Андонов Ченто“ по втор пат е организиран настан по повод одбележување на светскиот ден на пинг понгот, 6 април, во организација на Пингпонгарската федерација на Македонија ППФМ заедно со ППК Младост 96, и во соработка и огромна поддршка на Македонскиот олимписки комитет МОК.

29683883 10212304477187079 2428148759305374082 n

На настанот учествуваа огромен број на дечиња и љубители на пинг понгот од сите возрасти.

IMG 1665

„ Од Прилеп се произлезени доста играчи кои со успех настапувале во нашите прилепски клубови, во странски клубови и го популаризирале градот“ - истакна Златко Рикалоски, потпретседател на Пингпонгарската федерација на Македонија.

IMG 1697

Новинар и фотографија: Мартина Билјаровска
Камера: Билјана Николоска
Монтажа: Божидар Цветкоски

TEMPLEJT na makedonskomRES

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim