Здружени синдикати за подобри работнички права

maj 12 2018

„Во законот за минимална плата имаше член кој беше работа по учинок.

1 1

Уставниот суд на Република Македонија го укина тој член така што тоа е многу добро затоа што дел од работниците посебно во текстилната индустрија работеа со тоа колкав број ќе постигнат за така да му ја дадат платата, но сепак тоа е придобивка за самите работници, а не за работодавачите“ - изјави Рубин Аризанкоски член на Здружението за унапредување и заштита на правата на работниците „Достоинствен Работник“- Прилеп.

 

Новинар: Билјана Николоска

Фотографија и монтажа: Ангела Талеска

TEMPLEJT na makedonskomRES

 

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim