Ambasador Davenport uručio set akademskih izdanja o EU Univerzitetskoj biblioteci u Nišu

decembar 01 2016

Set od 50 akademskih izdanja o Evropskoj uniji, čiji su izdavači prestižni evropski univerziteti i ugledni izdavači, uručen je danas Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“ kao donacija Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Isti set knjiga biće uručen i bibliotekama Pravnog i Fakultetu političkih nauka u Beogradu, biblitoteci Matice Srpske u Novom Sadu kao i univerzitetskoj biblioteci u Kragujevcu. Ovo obogaćivanje naučnog knjižnog fonda deo je inicijative Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji da podrži akademsku zajednicu Srbije i približi joj nove istraživačke tokove u pravnim, ekonomskim, bezbednosnim i drugim važnim društvenim oblastima.

„Znam da je Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ u Nišu značajno mesto za informisanje studenata, mladih ljudi, i građana uopšte, o Evropskoj uniji. Zbog toga mi je posebno drago što će najnovija naučna literatura evropskih autora i izdavača, od sada biti dostupna svim zainteresovanima”, istakao je ambassador Evropske unije u Srbiji, Majkl Davenport, prilikom uručenja donacije Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla”.

Profesor Zoran Živković, upravnik Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla“ zahvalio se na poklonu i podsetio da Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ već 15 godina uspešno sarađuje sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji.

Donacija akademskih izdanja Univerzitetskoj biblioteci realizuje se kroz projekat EUTEKA – EU u vašoj biblioteci www.euinfo.rs/euteka.

 

Anketa o interesima za medijsko izvještavanje o društveno-odgovornim temama

U cilju dobijanja saznanja za web medije koji se bave tzv. pitanjima društvene odgovornosti kao i dobijanja sugestija za medijsku komunikaciju za aktivističke NVO organizacije koje se bave ljudskim pravima i demokratskim vrijednostima, molimo vas da popunite anketu o medijskim i tematskim preferencama. Vaši odgovori će pomoći da medijski portali UDAR iz Sarajeva i Medijski istraživački centar iz Niša dobiju sugestije kako da unaprijede svoje izvještavanje. Anketa će vam uzeti od 6 do 10 minuta vremana. Vaše odgovore izuzetno cijenimo.

Anketa >>

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim