Niška špampionka u klizanju niže medalje i na rolerima

maj 10 2017

Sedmogodišnja Nišlijka Sofija Rodić koja je prošlog meseca postala prvi stanovnik Niša sa osvojenom medaljom u brzom klizanju, ponovo je u svoj rodni grad donela medalju, ali ovoga puta u brzoj vožnji rolera.

Ona je pobedila na medjunarodnom Alpe Adria kupu održanom minulog vikenda u slovenačkom gradu Kranju.

Otac malene šampionke Petar Rodić kazao je da su se u Kranju nadmetala deca iz osam evropskih zemalja, uključujući i Srbiju, a Sofija je bila jedina takmičarka iz Niša.

sofija trening 2

                             Sofija Rodić

"Na Kupu je bilo skoro sto deteta i konkurencija je bila veoma jaka, ali je Sofija ubedljivo pobedila u svojoj kategoriji. Takmičila se na kružnoj stazi dužine 300 metara i na poligonu sa preprekama", rekao je Rodić.

Prema njegovim rečima, Sofija je u Kranju pobrala simpatije svih ljubitelja brzog klizanja i već je dobila poziv za učešće na medjunarodnom kupu koji se ovog vikenda održava u Zagrebu.

Za dve godine koliko trenira vožnju rolera u niškom klubu "Oksidžen" Sofija je pobedila na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

"Volim da se trkam. Osvojila sam u trkama na rolerima 19 medalja, puno pohvalnica i jedan pehar", kaže Sofija.

sofija trening 3

                             Sofija Rodić

Između ostalog Sofija je državna prvakinja u brzoj vožnji rolera, pobednica beogradske "Rolerijade", međunarodne trke u veleslalomu i slalomu na rolerima.

Ona je takodje državna prvakinja u brzom klizanju iako Niš nema pravu dvoranju za klizanju, već dečije klizalište koje radi samo par meseci tokom godine.

Na medjunarodnom takmičenju u Celju održanom prošlog meseca osvojila je bronzanu medalju u brzom klizanju i to sa samo šest treninga na pravoj klizačkoj stazi i sa dečijim klizaljkama.

Ova malena devojčica, pored toga što je odličan djak prvog razreda škole "Ratko Pavlović", stiže da trenira i odboku i skijanje.

Piše Biljana Ljubisavljević

Foto Saša Đorđević

Povezani članci

  • Niš nema dvoranu za klizanje, ali ima šampionku Sofiju

    Sedmogodišnja Sofia Rodić iz Niša osvojila je minulog vikenda bronzanu medalju na medjunarodnom kupu u slovenačkom gradu Celju i tako postala prvi stanovnik Niša sa medaljom u brzom klizanju na jednom medjunarodnom takmičenju.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim