Dečije odmaralište Divljana postaje Centar za migrante

novembar 01 2016

Dečije odmaralište Divljana kraj Niša postaće uskoro privremeni Centar za prihvat migranata, potvrdila je danas gradska većnica Tijana Đorđević Ilić.

Ona je istakla da će Divljana moći da primi 220 migranata i da će prvi od njih tu biti zbrinuti veoma brzo.

Migrants 1

"Po preporuci Vlade Srbije, grad Niš je s republičkim Komesarijatom za izbeglice potpisao ugovor o ustupanju kapaciteta Divljane za smeštaj migranata. Ugovor će važiti narednih godinu dana", rekla je Đorđević Ilićeva.

Prema njenim rečima, ugovorom je predviđeno da troškove boravka migranata u Divljani snosi Komesarijat za izbeglice.

Đorđević Ilićeva je kazala da Dečije odmaralište Divljana raspolaže svim sadržajima neophodnim za prihvat migranata, ali preostaje još da narednih dana bude rešen manji problem s grejanjem.

Dečije odmaralište Divljana nalazi se u vlasništvu grada Niša, a iz gradske kase je pre par godina finansirana njegova kompletna obnova.

Međutim, i pored zadovoljavajućih uslova i prihvatljive cene za boravak đaka, interesovanje škola za organizovanje rekreativne nastave bilo je malo tako da su pansioni Divljane uglavnom bili prazni.

Piše Biljana Ljubisavljević

Foto Saša Đorđević

Povezani članci

  • Komesarijat: Kroz Srbiju prošlo više od 900.000 migranata

    Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije saopštio je povodom sutrašnjeg Dana migranata, 18. decembra, da je u Srbiji više od 5.500 migranata smešteno u prihvatnim centrima, a da je od početka migrantske krize kroz zemlju prošlo više od 900.000 migranata.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim