Janković oborio Ginisov rekord u tamišivari

novembar 22 2017

Nastupajući na manifestaciji “Dan Ginisovih rekorda” održanoj u Tuzli, Beranac Žarko Janković je oborio Ginisov rekord u discipline tamišivari.

To su prenijeli brojni mediji iz država sa prostora bivše SFRJ, ističući da je ovaj Beranac za 9,74 sekundi polomio 82 siporeks ploče držeći jaje u ruci.

Ostvarenim rezultatom, Janković, koji je bio jedini predstavnik Crne Gore na pomenutom takmičenju, uzeo je titulu dosadašnjem rekorderu, Austrijancu Adu Dulasu.

crnagora ginis 1

“Bio je ovo težak zadatak, ali uz volju i istrajnost prema cilju uspio sam. Novi svjetski rekord je vraćen u Berane. Hvala svima koji su me podržali na ovom putu”, poručio je Janković.

Prema njegovim navodima, dalji planovi su vezani za klubska takmičenja, a prva obaveza je već naredne nedjelje, u Pljevljima.

Nakon toga, kako je kazao, ima još par turnira, a u februaru je veliki turnir u Vršcu.

“U prvoj nedelji marta u Beranama se održava IFC (International Fightland Championship), a u aprilu biće Dan Ginisovih rekorda Montenegro 2018”, naglasio je Janković koji je trener i takmičar Sambo kluba Berane.

On je, vrijedi podsjetiti, krajem septembra 2016-te godine, prvi put pokušao i uspio da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda. Tada je na Međunarodnom memrijalnom turniru borilačkih vještina „Dr Savka Šabotić“, održanom u Beranama, oborio rekord Amerikanca Kevina Bergquist.

Amerikanac je do tadašnjeg rekorda stigao slomivši 28 komada siporeks ploča laktom, sa jajetom u šaci, dok je Janković, prije nešto više od godinu dana, na takmičenju u Beranama, polomio 36 ploča i tako postao prvi Ginisov rekorder u Crnoj Gori.

E-Spona  T. R.     Foto: Arhiva Espona

TEMPLEJT na srpskom800

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim