Sladjana i Goran rekli veliko "da"

septembar 15 2018

Sladjana Mitrović (45) iz Valjeva i Goran Marinković (42) iz Niša, kao osobe niskog rasta u životu su se susretali sa raznim problemima i predrasudama. Međutim, nakon današnjeg venčanja najpre u niškoj Kući za venčanje, a potom i venčanjem u crkvi Svetog Luke na Viniku, prevazilaziće ih nemerljivo lakše. 

Sladjana Mitrović, odnosno sada Marinković ekonomista je po struci i zaposlena je u niškom vodovodu, a Goran je istoričar i radi u Univerzitetskoj biblioteci "Nikola Tesla". 

Prema rečima supružnika, njihova veza započela je pre osam godina, a od pre dve godine žive zajedno u Nišu. 

vencanje osobaniskograsta 7

"Upoznali smo se preko fejsbuk grupe "Pokret malih ljudi Srbije" i posle par meseci dopisivanja videli smo se uživo. Nakon nekog vremena krenuli smo da se zabavljamo. Ovaj brak predstavlja trešnjicu na torti naše veze", kazao je Goran Marinković za Medijski istraživački centar. 

Marinković je kazao da njegova supruga i on daju primer svim ostalim osobama niskog rasta da ima nade za njih. 

"Želimo da ohrabrimo sve ljude niskog rasta da istraju i da imaju strpljenja da urade sve što požele. Svaka želja može da se ispuni", rekao je Marinković. 

Sladjana Marinković istakla da je presrećna što su Goran i ona vezu krunisali brakom. 

vencanje osobaniskograsta 1

"Divan je osećaj kada posle toliko vremena ostvarite svoju želju i podelite radost sa svojim prijateljima, porodicom i rodjacima. U Nišu su me svi lepo prihvatili, i porodica i kolege na poslu", izjavila je Sladjana Marinković. 

Svadbeno venčanje mladenci su organizovali  na imanju porodičnog prijatelja, poznatog niškog arhitetke Ivana Redija, koji je značajno pomogao oko Sladjaninog preseljenja u Niš. 

vencanje osobaniskograsta 4

Redi je podsetio da je pre par godina pokrenuo lepu priču - da dvoje mladih imaju pravo na ljubav.

"Sladjana je radila kao ekonomista u bolnici u Valjevu, a Goran u Nišu. Vidjali su se svake druge nedelje i to je trajalo dosta dugo.  Koliko god je ljubav jaka, daljina je stavlja na iskušnje. Pokrenuo sam priču, sa jednom porukom - da dvoje mladih imaju pravo na ljubav i to je urodilo plodom", kazao je Redi. 

vencanje osobaniskograsta 2

U Srbiji trenutno živi oko 250 osoba niskog rasta, a Sladjana i Goran su tek drugi par koji je svoju vezu ozvaničio brakom. 

Piše: B.Ljubisavljević 

Foto i video: Saša Đorđević

Povezani članci

  • "Treća - sreća" za "ludi kamen"

    Tokom prošle i početkom ove godine nije bilo svadbi u Srbiji, i svi u nizu event-industrije izgubili su veliki novac. Parovi su osim novca izgubili svoj dan za pamćenje. Ovog leta svadbe se munjevito zakazuju.

  • Mladenci u dilemi: otkazati ili održati venčanje uz neophodne mere

    Parovi koji su planirali ove godine da se venčaju, umesto na ludi kamen, stali su na kamen spoticanja. Osim što su, zbog korone u nedoumici kako i da li uopšte da organizuju svoj najvažniji dan, one koji se to usude spotiču i nove mere kao što je zabrana okupljanja za više od 10 ljudi.

  • Romima su potrebni predstavnici u svim institucijama

    Iako čine dva odsto stanovništva, Romi u Srbiji već skoro deceniju nemaju svog predstavnika u Parlamentu. Nema ih ni u  skupštinama lokalnih zajednica i većih gradova. Kada se prave biračke liste, oni su uvek na papiru partije koja pretenduje da ostvari vlast – nažalost na marginama, gde i ostaju  nakon što se formira Vlada.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim