Pred čitaocima je novi broj Kolašinskih novosti

decembar 10 2017

Kolašinske novosti se štampaju uz pomoć Ministarstva kulture Crne Gore, i na uvidu kolašinske javnosti su kao neprofitno izdanje. 

U trideset i osmom broju redakcija Kolašinskih novosti čitaocima nudi brojne aktuelne teme a najviše u oblasti promocije očuvanja prirodne sredine, baštine i kulture.

Snijeg za Kolašin nije neuobičajena pojava i prije zvanične skijaške sezone, ali, bez obzira na to, ljubitelji bijelih sportova ipak će morati da sačekaju zvanični početak otvaranja skijališta.

“Za predstojeću sezonu, realizovaćemo veliki broj novih aktivnosti i trudićemo se da naredna sezona nadmaši očekivanja u odnosu na prethodnu, kao i da ujedno opravdamo naš imidž najboljeg skijališta u Crnoj Gori”, istakle su Kolašinske novosti riječi direktorke Anđele Vuković.

Kolašinske Novosti su prenijele i izjavu Gojka Vlahovića - predsjednika Udruženja boraca Kolašina, koji je ponosno istakao da je ovogodišnja proslava 13. jula organizovana po svim protokolima i da je veći dio posla  odradilo Udruženje boraca iz Kolašina.

„Na partizanskom groblju na Brezi 13. jula organizovana je centralna proslava Dana državnosti i Dana ustanka Crne Gore gdje smo veliki dio posla preuzeli na sebe. Proslavi je prisustvovalo oko 600 ljudi iz Crne Gore i regiona.

U ovom broju je i tekst o učešću Opštine Kolašin, kao jedne od 14 partnerskih opština, u međunarodnom projektu pod nazivom ENSURE, koji predstavlja Evropsku mrežu za koheziju i solidarnost u ruralnim područjima.

Kolašinsko Udruženje penzionera je veoma aktivno - nedavno su završena takmičenja u ribolovu, pikadu, streljaštvu, šahu... Oko 50 najstarijih Kolašinca ljetos se odmaralo u Ulcinju, po pristupačnim cijenama, naglašeno je u ovom broju Kolašinskih novosti.

Propraćena je i akcija NVO Natura koja je u saradnji sa Opštinom Kolašin i Javnim komunalnim preduzećem započela obnavljanje drvoreda u Ulici IV proleterske, popularnoj Sibirskoj i na Trgu borca.

„Tako će, na mjestima gdje je ostao, korijen biti izvađen a stabla koja su se osušila isječena. Biće posađene sadnice jasena koje su obezbijeđene iz prirodnog okruženja jer su već pripremljena za kolašinsko podneblje“, istaknuto je u ovom broju Kolašinskih novina, a tu su i reportaže sa Sinjavine, početak feljtona iz anala kolašinskog zdravstva.

U rubrici Heroji iz komšiluka pod naslovom „Uvijek kad zatreba“ predstavljen je Zoran Bulatović - instruktor i trener skijanja, pripadnika Gorske službe spasavanja Crne Gore zaposlen u Službi zaštite i spašavanja Kolašin.

Kolašinske novosti donose tekstove posvećene sportu i kulturnim dešavanjima. Propraćene su izložbe fotografija, promocije knjiga i filmova, sportske aktuelnosti a  u ustaljenoj rubrici posvećenoj književnim ostvarenjima dat je prikaz i prvi utisak pri susretu sa rukopisom knjige „Kolašinke, ne kao druge“ autora Predraga T. Šćepanovića koja iz pera Dragoljuba Mišovića upućuje na posebnost teme, i trudoljubivi rad, koji po mnogo čemu prevazilazi okvire običnog interesovanja, a i značaja. Obren Vlahović piše o mogućnostima spoznaje matematičkih modela u tekstu koji spaja matematiku i fiziku.

Anđela Suvajac

TEMPLEJT na srpskom800

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim