Novi protest Nišlija: Branimo aerodrom, sebe i svoj grad

april 01 2018

Drugi dan zaredom gradjani Niša protestovali su na centralnom gradskom trgu i ispred Gradske kuće zbog odluke Veća grada Niša da prenese u državno vlasništvo imovinu i osnivačka prava aerodroma "Konstantin Veliki".

Oko 1.000 gradjana zatražilo je da aerodrom ostane vlasništvo grada, a da  gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i članovi Gradskog veća podnesu ostavke. 

protest aerodrom 2 dan 1

Djokica Jovanović iz Udruženog pokreta slobodnih stanara rekao je da je aerodrom u Nišu gradjen iz sredstava samodoprinosa i da predstavlja poslednju kotu odbrane egzistencije gradjana Niša.

"Ne branimo samo aerodrom, branimo sebe i svoj grad", rekao je Jovanović.

protest aerodrom 2 dan 5

Jedan od organizatora skupa, Miloš Bošković rekao je da gradjani ne veruju izjavama gradskih i republičkih čelnika da grad Niš nema para da ulaže u dalji razvoj i da zbog toga aerodrom mora da predje u državno vlasništvo.

"Gradonačelnik plaši odbornike Skupštine grada da će, ukoliko aerodrom ne postane državni, grad da bankrotira i da neće imati za plate. Osoblje na aerodromu poslednjih dana namerno pravi gužve da bi pokazalo da grad nije sposoban da upravlja aerodromom", rekao je Bošković.

protest aerodrom 2 dan 2

Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju rekao je da je ovo još jedan primer centralizacije Srbije.

"Republika investira u Beograd na vodi bez da oduzima vlasništvo i imovinu grada Beograda. Zašto ne bi ulagali i u niški aerodrom kada je u vlasništvu grada", zapitao je Jovanović.

protest aerodrom 2 dan 3

Saša Kostić iz Udruženog pokreta slobodnih stanara podsetio je da je pre aerodroma država Nišu uzela Privrednu komoru i Jugoistok.

Za sutra u 17 časova najavljen je novi protest, na istom mestu i sa istim zahtevima.

Piše: B.Ljubisavljević

Foto: Saša Đorđević

TEMPLEJT na srpskom800

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim