Nagradjeni pobednici medijskog konkursa o evropskim integracijama Srbije

maj 13 2017

Pobednicima konkursa za najbolji medijski prilog o evrointegracijama na jugoistoku i jugozapadu Srbije predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji i programa Evropski progres juče su u Novom Pazaru dodelili plakete.

Na konkurs koji su početkom godine organizovali Evropski progres, Delegacija EU i Kancelarija za evropkse integracije Vlade Srbije pristiglo je 67 priloga iz 23 medijske kuće, a nagrade su dodeljene u osam kategoija.

Novinarka Medijskog istraživačkog centra Biljana Ljubisavljević   pobedila je u kategoriji posvećenoj  potencijalnim projektima Evropske unije u Srbiji tekstom „Žubor vode u polju – višedecenijski san meštana Bele Palanke“.

eu bilja

Za najbolji novinski izveštaj izabran je članak Ljiljane Stojanović iz Nove Naše reči pod naslovom „Evropo, eve me“,  dok su nagrade za najbolji televizijski i radijski izveštaj otišle u Novi Pazar, novinarima Aleksandru

Nićiforoviću iz Radio Televizije Novi Pazar i Nikoli Kočoviću iz radija Sto plus.

Nagrada u kategoriji najbolji prilog samostalnog elektronskog izdanja pripala je novinaru Draganu Marinkoviću iz novinske agencije Jugmedia, a za najbolju seriju medijskih priloga nagrađen je portal Info liga iz Ivanjice.

U kategoriji najboji prilog o preduzetništvu pobedio je novinar Južnih vesti Nikola Marković sa pričom o samozapošljavanju osoba sa invaliditetom, dok je Alma Sofić iz Sandžačke TV pripremila najbolji prilog o projektu koji je finansirala EU i Vlada Švajcarske.

Šef Drugog sektora operacije Delgacije EU u Srbiji Štefen Hudolin ovom prilikom je istakao da Evropska unija već čitavu deceniju ulaže u osnaživanje medijskog sektora u Srbiji.

„Znamo koliko su jaki i objektivni mediji značajni za objektivno i transparentno informisanje gradjana Srbije“, izjavio je Hudolin.

EU hudolini

On je naglasio da se razvojni program Evropski progres treba da završi ove godine, ali da još nije odlučeno kada će to biti jer ima još dosta projekata čija je realizacija u toku.

„Drago mi je da mogu da najavim da ćemo imati još jedan veliki program koji će obuhvatiti teritoriju sličnu onoj koju je obuhvatao Evropski progres, ali i dodatne opštine. Taj program imaće uglavnom ekonomski fokus i imaće za cilj jačanje lokalnih samouprava, malih i srednjih preduzeća  u cilju većeg zapošljavanja stanovništva“, podvukao je Hudolin.

Evropska unija i Vlada Švajcarske će posredstvom Evropskog progresa nagraditi medije koji su pobedili na takmičenju  novom audio, audio-video i računarskom opremom u vrednosti do 5.000 evra. Delegacija Evropske unije nagradiće autore i autorke najboljih radova četvorodnevnom studijskom posetom Briselu i dvodnevnom posetom Beogradu.

Povezani članci

  • Migranti inspiracija za fotografiju

    Stefan Pavić, devetnaestogodišnji student iz Dimitrovgrada svoju fotografsku inspiraciju nalazi u životu migranata. Fotografijom se bavi 4 godine a zadnjih godina motive za svoje fotografije nalazi u prihvatnom centru za migrante u Dimitrovgradu.

  • Nova radna mesta za teško zapošljive i bolja socijalna zaštita na jugu

    Evropska unija i Vlada Švajcarske su obezbedili bespovratna sredstva za samozapošljavanje 28 ljudi čije su ideje prepoznate kao najbolje u okviru projekta vrednog 170.000 evra koji je za cilj imao osnaživanje ranjivih i marginalizovanih grupa u 34 lokalne samouprave na jugoistoku i jugozapadu Srbije.

  • Medijskom istraživačkom centru prva nagrada na konkursu Evropskog progresa

    Tekstom  „Žubor vode u polju – višedecenijski san meštana Bele Palanke“ novinarka Medijskog istraživačkog centra  Biljana Ljubisavljević osvojila je prvu nagradu na Konkursu o evropskim integracijama u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim