Help i grad Niš donirali opremu vlasnicima 50 malih firmi

maj 16 2018

Predstavnici grada Niša i nemačke organizacije Help potpisali su danas sa vlasnicima 50 malih i srednjih preduzeća ugovore o donaciji opreme u vrednosti od 2.400 evra.

 Dragoslava Pejić, jedna od preduzetnica kojoj je pripala donacija, istakla je da će joj pomoć Helpa izuzetno značiti da prevazidje probleme sa kojima se susreće kao početnik u poslovanja. 

"Pre sedam meseci sam otvorila radnju za proizvodnju kolača i torti. U startu naravno imam puno poteškoća i nekih  finansijskih problema, tako da je ova donacija veoma važna stvar za mene. Donacija će mi omogućiti da nabavim profesionalni mikser i profesionalnu peć", izjavila je Pejić. 

Help donacije Nis 3

Zamenik načelnika Kancelarije za ekonomski razvoj Niša Ivan Petković istakao je da ukupna vrednost projekta iznosi 120.000 evra, s tim što je 48.000 evra učešće grada, a ostatak je donacija nemačke države.

On je kazao da su donaciju je u ovom konkursnom ciklusu donacija u opremi obezbedjena za 50 novih firmi, ali da će time stalni izvor prihoda dobiti ukupno 69 porodica. 

Help donacije Nis 6

Menadžerka organizacije "Help" Maša Bubanj istakla je da su donaciju u opremi do sada u Nišu dobile 483 male firme, a počev od 2002. godine ta organizacija je u Srbiji podržala 7.000 malih biznisa.

"Naše istraživanje je pokazalo da je 74 odsto podržanih firmi aktivno, što je dobar rezultat", kazala je Bubanj i dodala da su u Nišu ovog puta podržane firme koje se bave najrazličitijim poslovima.

Help donacije Nis 5

"Medju onima koji su dobili donaciju ima automehaničara, zubara, vlasnika firmi za proizvodnju knedli, kolača", izjavila je Bubanj.

Prema njenim rečima, svi vlasnici firmi imaju obavezno sopstveno učešće od 20 odsto od ukupne vrednosti donacije, obavezan društveno koristan rad i obuku za što uspešnije poslovanje.

Help donacije Nis 4

Mali privrednici u Nišu dobili su pomoć u okviru Helpovog projekta "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana".

Piše: B.Ljubisavljević

Foto: S. Đorđević

Povezani članci

  • Šta je presudilo na izborima u Nišu?

    Posle lokalnih izbora u Srbiji, sve je uglavnom isto. Ali ne i za Nišlije. Kako to da je opozicija najveći uspeh postigla u tom gradu? Koji su faktori na to uticali?

  • Majstori iz Srbije - Ima li još ko da ode?

    Od 01. juna Nemačka zapošljava iz zemalja Zapadnog Balkana i do 50.000 radnika godišnje - duplo više nego do sada. Istražujemo da li će neki majstor ostati i u Srbiji?

  • Lokalni izbori u Nišu – nikad mirnija kampanja

    Za lokalne izbore u Nišu koji se održavaju 2. juna proglašeno je 11 izbornih lista. Većina se zove slično. Čak sedam njih u svom nazivu ima reč „Niš“, dve imenicu „snaga“, a jedna ima i reč „Rusija“ i reč „Niš“.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim