Foto izložba “Pandemijski žurnal”

septembar 28 2021

Koliko nas je pandemija promenila? Koliko je uticala na naše živote? Kako smo se snašli u nepoznatoj situaciji? Na ova i slična pitanja pokušali su da odgovore fotografijama niški fotografi Saša Đorđević, Vanja Keser i Jelena Đukić Pejić,  beležeći sve trenutke patnje, nemoći, solidarnosti i nade u prethodne skoro dve godine.

Izložbu fotografija „Pandemijski žurnal“ organizuje Medijski istraživački centar uz podršku Grada Niša i Opštine Medijana. Izložba fotografija biće otvorena u sredu, 29. septembra u 12h u Obrenovićevoj ulici.

Pročitajte još: Kako je izgledala godina korone u Srbiji?

“Ove fotografije su od velikog dokumentarnog značaja jer su zabeležile veoma teške trenutke u Nišu i okolini, a sa kojim se suočio čitav svet. Od samog početka moje kolege i ja smo fotografisali različite trenutke, a mnoge od njih smo i sami emotivno teško podneli jer smo bili svedoci mnogih tužnih, ali i ohrabrujućih trenutaka. To su svakako istorijski trenuci, i veoma ih je važno dokumentovati jer fotografije služe da podsete, da ostanu u sećanju ali i da opomenu da pandemija još uvek nije prošla. Sve to što smo mi zabeležili i što je na nas ostavilo najjači utisak, možete pogledati na izložbi u sredu, 29. septembra od 12h”, kaže Jelena Đukić Pejić, jedna od autora foto izložbe “Pandemijski žurnal”.

Fotografije koje svedoče o novoj stvarnosti slikane su od samog proglašenja pandemije u Nišu i u delovima juga Srbije. Autori izložbe kažu da je u pojedinim situacijama za njih bio jedan od većih izazova kao medijskih radnika.

MIC

 

Povezani članci

  • Lekari kažu da su bebe zaštićene od tuberkuloze

    Čitava serija BCG vakcine koju su primile novorođene bebe od decembra do sredine marta, povučena je zbog nedovoljnog imunog odgovora na tuberkulozu.

  • Puls Evrope se nastavlja

    Novinari koji žele da se oprobaju u terenskom radu u nekoj od država Evrope, i ove godine mogu da se prijave za učešće u projektu "Puls Evrope - medijske posete EU". Projekat će trajati tokom 2023. i u prvih pet meseci 2024. godine. 

  • Epidemija malih boginja se još može izbeći

    Sve je veći strah da bi Srbiju mogla da pogodi epidemija morbila, bolesti koja je praktično iskorenjena, ali se vraća zbog niskog stepena vakcinacije. Lekari kažu da im ostaje jedino da „mole i apeluju“ na roditelje.

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim