"Mladi ljudi oplemenjuju i treba im dati input da bi vratili duplo"

decembar 07 2023

Godinama unazad se o uspesima njenih đaka govori i van granica Srbije. Njen nastavni predmet je geografija, pa ipak, ova profesorka mlade uči životu, i da su znanje i predan rad najvažniji. U svojoj školi vodi preduzetničku sekciju, pa u mladim gimnazijalcima budi i preduzetnički duh. 

MIC vam donosi video intervju sa Anom Ivić Veljković, profesorkom Gimnazije "Bora Stanković". 

Ana je oduvek prisutna u medijima, što zbog svoje nekadašnje sportske karijere rukometašice, što zbog svojih đaka. O poslednjoj generaciji njenih mladih preduzetnika, već se mnogo zna. Ekolim kao učenička kompanija postoji tri godine, a iza sebe ima brojne nagrade, među njima i evropsko zlato za najbolju tehnološku inovaciju. 

Kako se postiže ovakav uspeh, šta joj je najveća nagrada u poslu, šta misli o tome kako nastava treba da izgleda, kada je važna disciplina i šta je važnije od ocene, pogledajte u video ntervjuu. 

Tekst: Jelena Đukić Pejić i Milica Milojević Kostić

Video: Jelena Đukić Pejić i Saša Đorđević

Prilog je deo projekta „Omiljeni nastavnik“ koji je sufinansiran iz budžeta Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezani članci

  • Akušersko nasilje: javno govoriti, podnositi prijave

    Ohrabrene zbog lavine pokrenute u medijima nakon tragičnog slučaja akušerskog nasilja ovog januara u Sremskoj Mitrovici, brojne žene svakodnevno javno svedoče o „neprijatnostima“ koje su doživele na porođaju.

  • „Najviše volim profesore koji nas motivišu“

    Iako su oni vredni i dobri đaci, njihova interesovanja se protežu i izvan školskih klupa. Veoma im je bitno da časovi budu zanimljivi i da kroz njih nauče dosta toga. Smatraju da kvalitet časa najviše zavisi od samih nastavnika i njihove angažovanosti na časovima i van njih.

  • Đacima nedostaju časovi na kojima će razgovarati

    Ona ima dva zanimanja, jedno od studentskih dana, a drugo koje je dobila fakultetskim obrazovanjem. Spojila je svoje dve najveće ljubavi, ljubav prema jezicima i ljubav prema novinarstvu i radiju. Oba svoja posla radi sa puno ljubavi i sa đacima o kojima priča sa posebnim osmehom. 

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim